Collegagroep internationaal: voor 'internationalisten' in het jeugdwerk

wat:
van:
tot:
waar:
organisatie:
Uitwisseling, Discussie
22/06/2017 van 17u - 20.30u
22/06/2017
JINT, Brussel
JINT vzw

Elk internationaal project is een bron van leerkansen voor al wie erbij betrokken is, van dichtbij of van verder af. Hoe betrek je de lokale gemeenschap bij je project? Waar liggen kansen om je project echt open te trekken en zo de impact te vergroten?

Voor deze collegagroep werken we samen met Althaya van Hujo vzw. Zij kwam na een internationale cursus met een pak inspiratie en ideeën terug. Daarnaast gaan we ook op zoek naar jouw ervaringen en de kansen die er in jouw project(en) liggen om de lokale gemeenschap nog meer te betrekken.


VOOR INTERNATIONALISTEN

In·ter·na·tio·na·list (m/v):
Beroepskracht of vrijwilliger in een jeugdorganisatie die mee aan de internationale kar trekt. Kenmerken: leergierig, open voor nieuwe ontmoetingen, ervaringen en buitenlandse avonturen. Heeft een valies vol goesting om zijn/haar internationale microbe te delen met ander jeugdvolk.

De collegagroep internationaal is hét netwerk waar je jouw collega’s uit het Vlaamse jeugdwerk kan ontmoeten en inspireren met jouw succesverhalen. Daarnaast pakken we op de collegagroep ook samen de noden en drempels aan waar jij als internationalist in jouw organisatie en projecten mee worstelt.


OP HET PROGRAMMA

17 – 17.30u: Welkom en eten

Maak kennis met je collega internationalisten of babbel bij tijdens het eten.

17.30 – 18.50u: Sla de brug naar de lokale gemeenschap (praktijkverhalen delen)

De cursus The real deal was voor Althaya van Hujo een echte eye opener. Ze deelt graag haar ervaringen en de inspiratie die ze er opdeed.
Daarnaast laten we ook jou aan het woord. Heb je zelf een projectervaring waar er een sterke connectie was met de lokale gemeenschap? Laat van je horen en geef dit bij je inschrijving aan.

19.00u – 20.30u: Input geven aan komende projecten

Wil je je met andere internationalisten buigen over de uitdagingen en kansen voor jouw eigen project? We gaan in kleine groepjes aan de slag. Heb je zelf een project(idee) waarover je nog concrete input zoekt? Wil je jouw plannen om de lokale gemeenschap te betrekken voorleggen aan andere jeugdwerkers en er zo nog meer uithalen?
Geef bij je inschrijving aan of je zelf een projectidee wil voorleggen.

Als afsluiter brengen we alle verzamelde input bijeen. Deel je ideeën en conclusies met de hele groep en ga zelf met een stapel nieuwe inzichten naar huis.

20.30u: Nakaarten in het JINT café

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRAKTISCH

Deelnemen aan de collegagroep is gratis. Inschrijven kan via het online inschrijvingsformulier. Bij je inschrijving kan je aangeven of je een praktijkverhaal wil voorstellen en/of input wil verzamelen voor jouw project.
Kan je er niet bij zijn, maar wil je wel graag op de hoogte blijven ? Vul dan zeker ook de online inschrijvingsfiche in en dan bezorgen wij je het verslag van de bijeenkomst.

Locatie: JINT vzw, Grétrystraat 26, 1000 Brussel.


Voor

Jeugdwerkers, beroepskrachten of vrijwilligers die in hun organisatie mee aan de internationale kar trekken. Je wil met andere internationalisten uit het Vlaamse jeugdwerk ervaringen uitwisselen en jouw noden, ideeën en drempels aftoetsen.

Meer weten?

deadline
prijs:
contact:

20/06/2017
gratis
Yannick De Schaepmeester - yannick.deschaepmeester@jint.be
JINT
Gretystraat 26 te Brussel
tel. 02/209.07.20

Kalender