Info- en vormingsdag voor internationale jeugdprojecten

wat:
van:
tot:
waar:
organisatie:
Informatie, Vorming
06/09/2018, 10.15 - 12.45 & 13.30 - 18u
06/09/2018
JINT, Grétrystraat 26, Brussel
JINT

Plan je een internationaal project met je organisatie?
Zoek je nog centen, of wil je de mogelijkheden van Erasmus+: Youth in Action en het European Solidarity Corps leren kennen?
Wil je de impact van je project vergroten en concreet werk maken van zichtbaarheid en het verspreiden van je projectresultaten?

Kom op donderdag 6 september naar onze info- en vormingsdag tussen 10.15u en 18u.

  • Verken de mogelijkheden van Youth in Action en het European Solidarity Corps, de centen die je kan aanvragen en krijg een pak info en tips, op maat van jouw project.
  • Maak kennis met de ondersteuning die JINT jouw project en organisatie of groep nog meer te bieden heeft.
  • Tijdens een interactieve vormingssessie gaan we dieper in op hoe je de impact van je project kan vergroten en meer zichtbaarheid aan je projectresultaten geeft.
  • Wie wenst kan langskomen bij een stafmedewerker voor individuele feedback op z’n project(idee).
     

OP HET PROGRAMMA:

10.15 - 12.45u    Infomoment: Youth in Action & European Solidarity Corps

Uitgebreide kennismaking met de verschillende mogelijkheden en subsidies van Youth in Action en het European Solidarity Corps voor jouw organisatie.

12.45 - 13.30u         Broodjeslunch en info over JINT

Loop tijdens de broodjeslunch langs bij een JINT stafmedewerker in de infohoek en maak kennis met wat JINT voor jouw organisatie of groep nog allemaal kan betekenen.

13.30 - 15.45u          Sessie: vergroot de impact van je internationaal project

De impact van je internationaal project vergroten kan je op verschillende concrete én haalbare manieren aanpakken. We maken de abstracte termen ‘dissemination and exploitation of project results’, ‘visibility of the project’, ‘impact and outcomes’ concreet en tastbaar. We zoeken hoe je de zichtbaarheid van je project, het verspreiden van de resultaten en op die manier ook de impact van de leerervaring kan vergroten en hoe je daar bij het uittekenen van het project een kwalitatief plan van aanpak voor ontwikkelt.
We stappen af van de klassiekers en gaan op zoek naar creatieve, concrete methodes om de internationale ‘goesting’ verder te verspreiden binnen je netwerken, in je organisatie en bij je jongeren zelf!

Zowel voor beginners als gevorderden in internationale projecten.

tussen 13.30u en 18u         Persoonlijk overleg  (enkel op afspraak)

Met al je vragen over je internationaal project(idee) kan je live bij JINT medewerkers terecht voor een persoonlijk overleg en feedback.

Tijdens je inschrijving kan je aangeven rond welk uur je een afspraak wenst. Enkele dagen voor de infodag krijg je een bevestiging van het uur van je afspraak.

Opgelet! Ben je een nieuwe indiener of wil je een aanvraag indienen voor een soort project waarvoor je nog niet eerder indiende? Dan is het verplicht om eerst de infosessie te volgen vóór je persoonlijk overleg.

 


 

INSCHRIJVEN

Inschrijven is noodzakelijk en kan voor een deel van het programma of voor de volledige dag. Inschrijven kan uitsluitend online via de inschrijfpagina.
 

JINT houdt enkel persoonsgegevens bij in functie van de doelstellingen van haar werking en de realisatie van haar missie. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer info. 


PRAKTISCH

Alle info is gratis. Deelnemen aan de vormingssessie kost €5.
Locatie: JINT vzw, Grétrystraat 26, 1000 Brussel.


Voor

Jeugd- en jongerenwerkers, beleidsmakers en coördinatoren, beroepskrachten en vrijwilligers, jongeren zelf: al wie met zijn organisatie of groep eens ‘vreemd’ wil gaan. De klemtoon ligt op projecten in Europa en de Europese buurregio’s.

Meer weten?

deadline
prijs:
contact:

02/09/2018
€5 voor de vorming, info is gratis
Lian Verberckt - lian.verberckt@jint.be
JINT
Gretystraat 26 te Brussel
tel. 02/209.07.20

Kalender