SAVE THE DATE voor VIEWMASTER

wat:
van:
waar:
organisatie:
Kalender, Vorming
12/11/2018 en 27/11/2018
Mundo-b, Edinburgstraat 26, Elsene (Brussel)
JINT, Kenniscentrum Sociaal Europa, De Ambrassade, JES

De huidige Europese programma’s lopen nog volop tot en met 2020. Maar op hetzelfde moment staan we ook voor een periode van consultaties, ideeënvorming, discussies en beslissingen voor de jaren 2021-2027. Op alle mogelijke domeinen werden en worden programma’s geëvalueerd, beleidslijnen getrokken, nieuwe plannen bedacht en voorstellen gepubliceerd. Als kers op de taart is er ook de discussie over het EU meerjaren budget.

Dit is hét moment om in te spelen op die ontwikkeling. VIEWMASTER wil de jeugdsector in Vlaanderen meenemen in dit verhaal, om samen uit te vissen wat dit betekent voor de jeugdsector, wat we zelf kunnen meegeven als input, hoe we in de komende jaren betere aansluiting kunnen vinden bij het Europese beleid en hoe dit uitgevoerd wordt in Vlaanderen.

VIEWMASTER doet dat vanuit het perspectief van kinderen en jongeren en vanuit het streven naar een breed transversaal jeugdbeleid. We gaan ook na hoe de Europese Unie naar (jeugd)organisaties kijkt en hoe hun werking daardoor beïnvloed wordt.

Input krijgen we van experten van de Europese Commissie, de Vlaamse Overheid, uitvoerende Agentschappen in Vlaanderen en uit het werkveld. Maar er blijft veel ruimte voor discussie en, aan het eind, voor gezamenlijke conclusies en actiepunten. Om er mee voor te zorgen dat de jeugdsector de Europese trein niet mist. Opgelet, VIEWMASTER heeft enkel plaats voor 20 tot 25 deelnemers.

 

PIN DEZE DAGEN ALVAST IN JE AGENDA

  • Maandag 12 en dinsdag 27 november 2018
  • Tweedaagse Nederlandstalige vorming
  • Een samenwerking tussen JINT, Kenniscentrum Sociaal Europa, De Ambrassade en JES
  • More info coming soon


Voor

Coördinatoren, beleidsmedewerkers, (internationale) vertegenwoordigers uit bovenbouw, koepelorganisaties en federaties uit de jeugdsector, maar ook uit andere sectoren waar kinderen, jongeren en Europa belangrijk zijn.

Meer weten?

deadline
prijs:
contact:Koen Lambert - koen.lambert@jint.be
JINT
Gretystraat 26 te Brussel
tel. 02/209.07.20

Kalender