Recentste JINT e-zine

 

JINT E-zine, maakt dat je weg bent
 
IN DIT E-ZINE september 2018
De nazomerzon zorgt voor heel wat internationale inspiratie.

KALENDER


Schrijf je in voor de Catch'up - za 13/10!

Het coolste evenement van het najaar komt dichterbij, de Catch’up! In deze pdf kan je het hele programma van deze inspiratiedag voor internationale projecten nalezen. Je bent welkom vanaf 11u en daarna kan je twee workshops en/of inspiratiesessies volgen.

Wil je graag weten hoe je de kracht van je verhaal versterkt? Charlotte trok samen met andere jongeren doorheen Europa en reisde de vluchtelingenroute af met het project Road of Change. Heb je geen idee hoe je een internationaal project opstart? Laat het je vertellen door andere jeugdorganisaties (o.a. City Pirates en Graffiti vzw) die het zelf hebben gedaan. En kom alles te weten hoe je nationale solidariteitsprojecten opzet!

 Volg ons evenement op facebook voor meer inside informatie en schrijf je nu online in om je prachtig internationaal plekje te reserveren!

naar top  


Ontvang zelf een vrijwilliger, stagiair of werknemer door het European Solidarity Corps

Laura is 26 en wou graag haar steentje bijdragen aan de wereld. Dankzij het European Solidarity Corps kon zij vrijwilligerswerk doen in een asielzoekerscentrum in Eupen in België.

Wil je als organisatie zelf een vrijwilliger, stagiair of werknemer in huis halen met steun van het European Solidarity Corps? Ga naar onze website!

Stuur je al een vrijwilliger uit naar een partnerorganisatie of ontvang je binnenkort zelf een vrijwilliger? Vergeet hem of haar niet te registreren!

naar top  


After Care Guarantee project bekroond

Het After Care Guarantee project uit 2014 werd mee ondersteund door Erasmus+ Youth in Action en werd onlangs bekroond door de Europese Commissie als success story

Jongeren uit de bijzondere jeugdzorg hebben vaak geen familie of sociaal netwerk om op terug te vallen, op je 18e ben je volwassen en moet je op je eigen poten staan. Het After Care Guarantee project benadrukt de begeleiding van jongeren in de overgang van de jeugdzorg naar jonge volwassenheid. Aangezien de problematiek in heel Europa aanwezig is, deed After Care Guarantee dit in samenwerking met andere organisaties uit Nederland, Oostenrijk en Italië en werd er samengewerkt met het Europese "Youth Care Platform". Er werd ook heel uitdrukkelijk met kwetsbare jongeren uit deze verschillende Europese landen samengewerkt.

   Lees meer over het After Care Guarantee project en het vervolgproject A Way Home


Praktijkverhaal - Off the grid - een week zonder sociale media in de natuur 

In augustus doken 21 jongeren uit Vlaanderen, Finland en Italië de bossen van de Hoge Rielen in voor Off The Grid, georganiseerd door Karavaan uit België, Comune di Torino uit Italië en Nuorisokeskus Villa Elba uit Finland. Smartphones gingen de eerste avond achter slot en grendel. Geen social media prikkels. Samenleven in het ‘hier en nu’ was de boodschap. Back to basics de natuur in, met veel ruimte voor reflectie over zichzelf, diversiteit en duurzaamheid. En om elkaar te leren kennen door samen grenzen te verleggen in outdoor activiteiten, simulatiespelen en workshops. Om dan terug naar huis de online wereld in te springen met nieuwe inzichten over de waarde van onbereikbaar mogen zijn.

 "Met zoveel jongeren uit andere landen samen zijn en met elkaar kunnen omgaan, dat vind ik heel bijzonder." Lees meer over Jecsan zijn ervaringen.

Zomer zonder vliegen - deel je vliegvrije reisbestemming en win!

Het steeds toenemende vliegverkeer zorgt voor een enorme druk op het klimaat door de uitstoot van grote hoeveelheden broeikasgassen. We reizen steeds meer en steeds verder per vliegtuig. Als individu is het schrappen van vliegreizen één van de meest betekenisvolle en efficiënte keuzes die je kan maken om je CO2-voetafdruk te verminderen. Reis jij ook zonder het vliegtuig te nemen? Deel je vliegvrije reisbestemming en maak kans op prijzen. 

 

   Hier kan je alles nalezen over fotowedstrijd!

   Meer weten over duurzaam reizen? Het evenement Stay Grounded in Gent beantwoordt al je vragen.

naar top  


 

Support, Tips, Examples and Possibilities for youth work with your refugees STEP-by-STEP together, een nieuwe publicatie van SALTO Inclusion 

De situatie van jonge vluchtelingen in Europa is vandaag een belangrijk onderwerp. Met de Engelstalige publicatie STEP-by-STEP together (waar STEP staat voor Support, Tips, Examples en Possibilities) wil SALTO Inclusion de belangrijkste uitdagingen en mogelijke toepassingen in het jeugdwerktveld delen wanneer men werkt met jongeren die vluchtelingen zijn. 

Om een inclusieve samenleving op te bouwen focust STEP-by-STEP together op jeugdparticipatie en inclusie. Je leest hoe je jonge vluchtelingen de kans geeft om zichzelf persoonlijk en ook hun leefomgeving te ontwikkelen. Wil je daarbovenop nog meer weten over de thema's intercultureel leren, toegang tot sociale rechten, jonge vrouw als vluchteling, jeugdparticipatie en mentale gezondheid en trauma?

Dan kan je STEP-by-STEP together gratis downloaden

 

 

 

 

www.jint.be

@jintvzw

JINT vzw

Grétrystraat 26

1000 BRUSSEL

tel: 02-209 07 20

jint@jint.be

Ik wens deze nieuwsbrief [unsubscribe-niet langer te ontvangen].