Vormingscursus training of trainers (ToT): voor internationale cursusbegeleiders

wat:
van:
tot:
waar:
organisatie:
Vorming
15/09/2018
29/06/2019
Portugal, Duitsland, Italië
SALTO Training and Cooperation

ToT is een unieke internationale cursus voor trainers die de kwaliteit van Erasmus+: Youth in Action projecten mee willen verbeteren.
 
Jij:

 • hebt ervaring in internationaal jeugdwerk als verantwoordelijke (niet enkel als deelnemer), bv. een internationaal project uitwerken/coördineren, een uitwisseling opzetten, als mentor van een EVS vrijwilliger,… Enige kennis van het Erasmus+: Youth in Action programma en een breed netwerk in de jeugd(werk)sector beschouwen we daarbij als een pluspunt.
   
 • bent al minstens 3 keer betrokken geweest in een team van trainers waarmee je samen een vormingscursus uitwerkte, begeleidde en evalueerde.
   
 • wil als cursusgever verder groeien om als Erasmus+:Youth in Action trainer samen met JINT aan de kwaliteit van internationale projecten te werken.
   
 • hebt tijd, ruimte en motivatie om je in een erg intensieve opleiding te smijten (verspreid over een schooljaar) en dit engagement nadien te versterken ism JINT.

Dan is de ToT cursus wat je zoekt!

Tijdens deze intensieve cursus ga je dieper in op jouw vaardigheden als internationale Erasmus+ trainer via self-directed learning.
Hoe werk je samen in een internationaal team? Hoe sta jij als trainer voor een groep en begeleid je een leerproces in internationale context? Welke sterktes kan en wil jij inzetten om samen met JINT de kwaliteit van Youth in Action projecten te verbeteren?


Deze cursus bestaat uit verschillende delen

 • 15 - 24 september  2018 in Portugal
 • 18 - 27 januari 2019 in Duitsland
 • februari-juni 2019 : uitvoeren van je eigen training project
 • 22 - 29 juni 2019 in Italie

In de periode van februari tot juni 2019 zet je samen met andere deelnemers als testcase een eigen internationale cursus binnen het Erasmus+: Youth in Action kader op poten, in nauw overleg en samenwerking met JINT.
 

Selectieprocedure
Op basis van je schriftelijke kandidatuur maken we een eerste selectie. Op maandag 4 juni hoor je of je weerhouden bent. Met de weerhouden kandidaten voorzien we een individueel gesprek bij JINT in Brussel van 30 à 45 min. De Individuele gesprekken gaan door op dinsdag 5 juni. 

Tijdens dit gesprek bespreek je met ons jouw ideeën voor zo’n eigen cursus. Vanuit JINT selecteren we tegen eind juni uiteindelijk 1 kandidaat .
Na afloop van de ToT bekijken we samen waar jouw sterktes en werkpunten liggen en welke rol jij in de toekomst nog kan spelen in het mee verspreiden van de internationale microbe.


ToT is een niet te missen kans voor wie als cursusgever zijn grenzen wil verleggen en mee zijn schouders onder Erasmus+: Youth in Action wil zetten.

Lees meer over de ToT cursus op de SALTO website.


Voor

Jeugdwerkers met ruime ervaring als instructeur in het jeugdwerk, met Youth in Action en/of andere internationale jongerenprojecten. Je wil je in de toekomst als trainer in samenwerking met JINT engageren om de kwaliteit van Youth in Action projecten mee te verbeteren. Je engageert je om volledig aan de 3 cursusmodules deel te nemen én binnen dit intensieve traject een eigen project met andere ToT deelnemers en in nauwe samenwerking met JINT op poten te zetten. Je wil achteraf met JINT samenwerken als Youth in Action trainer. Je spreekt vlot Engels.

Meer weten?

deadline
prijs:
contact:

03/06/2018
€ 150
Yannick De Schaepmeester - yannick.deschaepmeester@jint.be
JINT
Gretystraat 26 te Brussel
tel. 02/209.07.20

Kalender