Collegagroep internationaal: voor 'internationalisten' in het jeugdwerk

wat:
van:
tot:
waar:
organisatie:
Uitwisseling, Discussie
24/04/2018 van 12.30 - 16.30u
24/04/2018
JINT, Brussel
JINT vzw

De Collegagroep Internationaal is een platform voor iedereen die gelooft in internationaal werken met jongeren in een organisatie. Dit is hét netwerk waar je collega internationalisten ontmoet en elkaar inspireert.
Als bondgenoot neemt JINT vzw het voortouw en pakken we samen de noden en drempels aan waarmee je in jouw organisatie en projecten worstelt.


VOOR INTERNATIONALISTEN

In·ter·na·tio·na·list (m/v):
Beroepskracht of vrijwilliger die met jongeren werkt en die mee aan de internationale kar trekt. Kenmerken: leergierig, open voor nieuwe ontmoetingen, ervaringen en buitenlandse avonturen. Heeft een valies vol goesting om zijn/haar internationale microbe te delen met ander jeugdvolk.


Op deze vernieuwde collegagroep dekken we de tafel voor een inspirerende ontmoeting. Wat is jouw succesrecept voor een project? Hoe zorg jij voor een vleugje internationaal doorheen de hele organisatie? Wie of wat kan er nog wat peper gebruiken? Welk idee zakte ineen als een pudding? En wat smaakte naar meer?

We zoemen een namiddag in op successen, mislukkingen, ideeën en dromen en delen die met elkaar. Na afloop neem je een nieuwe kruidenmix voor je internationale werking mee naar huis.


OP HET PROGRAMMA

12.30 - 13.30u: VOLKSKEUKEN en De GROTE BIECHT

Schuif aan en schep bij. Vind in je tafelgenoten de ideale gesprekspartner om uit te wisselen. Naast je fantastische ervaringen zijn er vast ook momenten waarop je vloekte. We dagen je uit om je grootste internationale f*ck up op te biechten.

13.30 – 14.30u: EEN STILLE BINGO

Een bingokaart met 9 vakjes en 9 onderwerpen. We voeren een stille discussie en leren zo elkaars organisaties beter kennen. Ga op zoek naar gelijkenissen en verbindingen en kruis ze aan op je kaart! Er is voor iedereen wat in onze prijzenkast.

14.30u – 16.30u: OP TINDERDATE

‘Swipe’ naar links en naar rechts. Nu je kennis gemaakt hebt met de verschillende profielen van je collega internationalisten, gaan we nog een stapje verder. Wie is jouw ideale match? Met wie wil jij dieper op de inhoud ingaan? Welk onderwerp sprak je het meest aan? Of aan wie heb jij prangende vragen te stellen?
Aan de hand van jullie voorkeuren vormen we de perfecte dates.

20.30u: KRUIDENMIX

We blikken terug en kijken vooruit. Welke kruidenmix neem jij mee naar je organisatie? Wat miste er nog in het menu? Wat willen we de volgende keer voorgeschoteld krijgen?
Deel je ideeën en conclusies met de hele groep en ga zelf met een stapel nieuwe inzichten naar huis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRAKTISCH

Deelnemen aan de collegagroep is gratis. Inschrijven is noodzakelijk en kan via het online inschrijvingsformulier tot 19 april.
Kan je er niet bij zijn, maar wil je wel graag op de hoogte blijven ? Vul dan zeker ook de online inschrijvingsfiche in en dan bezorgen wij je het verslag van de bijeenkomst.

Locatie: JINT vzw, Grétrystraat 26, 1000 Brussel.


Voor

Jeugdwerkers, beroepskrachten of vrijwilligers die in hun organisatie mee aan de internationale kar duwen. Je wil met andere internationalisten uit het Vlaamse jeugdwerk ervaringen uitwisselen en jouw noden, ideeën en drempels aftoetsen.

Meer weten?

deadline
prijs:
contact:

19/04/2018
gratis
Yannick De Schaepmeester - yannick.deschaepmeester@jint.be
JINT
Gretystraat 26 te Brussel
tel. 02/209.07.20

Kalender