Info- en vormingsdag voor internationale jeugdprojecten

wat:
van:
tot:
waar:
organisatie:
Informatie, Vorming
06/12/2018, 10.15 - 12.45 & 13.30 - 18u
06/12/2018
JINT, Grétrystraat 26, Brussel
JINT

Plan je een internationaal project met je organisatie?

Zoek je nog centen, of wil je de mogelijkheden van Erasmus+: Youth in Action en het European Solidarity Corps leren kennen?

Wil je een internationaal project opzetten met jongeren om hun geestelijke gezondheid te versterken?

 

Kom op donderdag 6 december naar onze info- en vormingsdag tussen 10.15u en 18u.

  • Verken de mogelijkheden van Youth in Action en het European Solidarity Corps, de centen die je kan aanvragen en krijg een pak info en tips, op maat van jouw project.
  • Maak kennis met de ondersteuning die JINT jouw project en organisatie of groep nog meer te bieden heeft.
  • Tijdens een inspiratiesessie geven enkele ervaren jeugdwerkers uitleg over hoe je een internationaal project kan opzetten met jongeren om hun geestelijke gezondheid te versterken.
  • Wie wenst kan langskomen bij een stafmedewerker voor individuele feedback op z’n project(idee).
     

OP HET PROGRAMMA:

10.15 - 12.45u               Infomoment: Youth in Action & European Solidarity Corps

Uitgebreide kennismaking met de verschillende mogelijkheden en subsidies van Youth in Action en het European Solidarity Corps voor jouw organisatie. De presentaties die gebruikt zullen worden, kan je op deze pagina downloaden.

12.45 - 13.30u              Broodjeslunch en info over JINT

Loop tijdens de broodjeslunch langs bij een JINT stafmedewerker in de infohoek en maak kennis met wat JINT voor jouw organisatie of groep nog allemaal kan betekenen.

13.30 - 15.45u          Inspiratiesessie: internationaal werken met jongeren die geconfronteerd worden met psychische kwetsbaarheid

In deze inspiratiesessie maak je kennis met wat Erasmus+: Youth in Action & European Solidarity Corps voor jouw organisatie, vereniging of groep kan betekenen in het werken met jongeren die geconfronteerd worden met psychische kwetsbaarheid. Enkele jongerenwerkers met praktijkervaring nemen zelf het woord. Daarnaast krijg je ook een no-nonsense overzicht van het indienproces en de extra mogelijkheden en ondersteuning die wij jou en je groep bieden om je project op de rails te zetten.

Een leuk extraatje! In mei of juni gaan we ook met een groep vlaamse jeugdwerkers op studiebezoek op een nog te bepalen plek in Europa. Ook daarover geven we meer uitleg.

tussen 13.30u en 18u         Persoonlijk overleg  (enkel op afspraak)

Met al je vragen over je internationaal project(idee) kan je live bij JINT medewerkers terecht voor een persoonlijk overleg en feedback.

Tijdens je inschrijving kan je aangeven rond welk uur je een afspraak wenst. Enkele dagen voor de infodag krijg je een bevestiging van het uur van je afspraak.

Opgelet! Ben je een nieuwe indiener of wil je een aanvraag indienen voor een soort project waarvoor je nog niet eerder indiende? Dan is het verplicht om eerst de infosessie te volgen vóór je persoonlijk overleg.


INSCHRIJVEN

Inschrijven is noodzakelijk en kan voor een deel van het programma of voor de volledige dag. Inschrijven kan uitsluitend online via de inschrijfpagina.
 

JINT houdt enkel persoonsgegevens bij in functie van de doelstellingen van haar werking en de realisatie van haar missie. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer info. 


PRAKTISCH

Alle info en de inspiratiesessie is gratis!
Locatie: JINT vzw, Grétrystraat 26, 1000 Brussel.


Voor

Jeugd- en jongerenwerkers, beleidsmakers en coördinatoren, beroepskrachten en vrijwilligers, jongeren zelf: al wie met zijn organisatie of groep eens ‘vreemd’ wil gaan. De klemtoon ligt op projecten in Europa en de Europese buurregio’s.

Meer weten?

deadline
prijs:
contact:

02/12/2018
gratis
Karlien Leroux - karlien.leroux@jint.be
JINT
Gretystraat 26 te Brussel
tel. 02/209.07.20

Kalender