Training of trainers: youth for human rights

wat:
van:
tot:
waar:
organisatie:
Vorming
04/06/2018
09/06/2018 + februari 2019
Slowakije + Kroatië
JINT vzw ism Human Rights education netwerk

Hoe kan het jeugdwerk de actuele uitdagingen rond sociale inclusie en migratie binnen Europa aanpakken? Het netwerk van nationale agentschappen voor Youth in Action, waaronder JINT, sloeg vorig jaar de handen in elkaar en zette samen 3 grootschalige Europese projecten op.

Eén ervan is het Youth for human rights project, waar JINT ook partner in is. Het project focust op mensenrechteneducatie binnen jeugdwerk en niet-formeel leren en wil zo wederzijds begrip in Europa stimuleren. Het voorbije jaar werden bestaande tools rond mensenrechteneducatie in kaart gebracht. Vanaf 2018 worden eerst trainers en daarna jeugdwerkers uit heel Europa opgeleid om hiermee in het jeugdwerk aan de slag te gaan.

  • Ben jij een geëngageerde trainer of vormingswerker?
  • Heb je een hart voor mensenrechten en wil je hierrond met andere jeugdwerkers aan de slag?

Stel je kandidaat voor een diepgaande internationale vormingscursus in 3 luiken:

>>> Vormingscursus van 4 tem 9 juni 2018 in Slovakije
>>> Opzetten van eigen cursus in duo en ism. JINT
>>> Vormingscursus van 3 dagen begin 2019 in Kroatië.

In het eerste deel word je klaargestoomd om in duo een eigen vorming uit de denken voor jeugdwerkers in Vlaanderen (te plannen tussen sep 2018 en feb 2019).
In het tweede deel wordt uitgewisseld over de vormingsmodules van de verschillende trainers/landen.

Je kandidaat stellen kan enkel voor het volledige traject: de 2 vormingscursussen en het uitdenken en begeleiden van de eigen cursus in duo.
Het volgen van de training is gratis, zowel je reis als verblijf worden vergoed. Voor de vormingscursus die je zelf geeft, krijg je een dagvergoeding.

Je kandidaat stellen kan tot 9 april via dit kandidaatsformulier. Meer info lees je in de ‘call for participants’. Ten laatste op 20 april weet je of je geselecteerd bent.


Voor

Geëngageerde trainers of vormingswerker, die zich als trainer in mensenrechteneducatie willen verdiepen en hierrond andere jeugdwerkers willen opleiden. Je kandidaat stellen kan enkel voor het volledige traject (deelnemen aan beide cursussen en het begeleiden van een eigen cursus).

Meer weten?

deadline
prijs:
contact:

09/04/2018
gratis
Yannick De Schaepmeester - yannick.deschaepmeester@jint.be
JINT
Gretystraat 26 te Brussel
tel. 02/209.07.20

Kalender