OMG! (Other Museums Generation!). 2018 European year of culture and heritage: Youth in action at the Museums

wat:
van:
tot:
waar:
organisatie:
Kalender, Vorming
26/06/2018
01/07/2018
Spanje
Autonomous Region of Madrid (National Agency)

Ons dagelijkse leven anno 2018 is bepaald door ons cultureel Erfgoed. Een fantastisch onderwerp om met jongeren creatief aan de slag te gaan!

Ter gelegenheid van European Year of Cultural Heritage ontwikkelde het Spaanse nationaal agentschap een vorming met de focus op de verbindingen tussen jongeren, kunst en cultureel erfgoed. We zoemen dieper in op de verschillende mogelijkheden die cultureel erfgoed en kunst te bieden hebben als niet-formeel leermiddel.

Het wordt een 4-daagse waar volop wordt uitgewisseld en geëxperimenteerd. Van hedendaagse dans tot beeldende kunst,  in verschillende sessies onderzoeken we hoe alle kunstvormen kunnen worden ingezet om de brug naar cultureel erfgoed te maken. We proberen uit en reflecteren.

Samen met de andere deelnemers ontwikkelen we een reeks activiteiten waarmee je meteen aan de slag kan.

Een vorming waar het jeugdwerk en de kunstensector elkaar ontmoeten en versterken. Een ideale basis voor een toekomstige samenwerking in een E+ Youth in Action project.

Meer info lees je op de website van Salto-Youth.


Voor

Jeugdwerkers, trainers, creatieve jongeren, medewerkers van sociaal-artistieke organisaties, medewerkers van organisaties uit de kunsten- en erfgoedsector.

Meer weten?

deadline
prijs:
contact:

21/05/2018
50 euro
Karlien Leroux - karlien.leroux@jint.be
JINT
Gretystraat 26 te Brussel
tel. 02/209.07.20

Kalender