Info- en vormingsdag voor internationale jeugdprojecten

wat:
van:
tot:
waar:
organisatie:
Informatie, Vorming
21/02/2019, 10.15 - 12.45 & 13.30 - 18u
21/02/2019
JINT, Grétrystraat 26, Brussel
JINT

Plan je een internationaal project met je organisatie?

Zoek je nog centen, of wil je de mogelijkheden van Erasmus+: Youth in Action, Bel'J en het European Solidarity Corps leren kennen?

Kom op donderdag 21 februari naar onze info- en vormingsdag tussen 10.15u en 18u.

  • Verken de mogelijkheden van Youth in Action, Bel'J en het European Solidarity Corps, de centen die je kan aanvragen en krijg een pak info en tips, op maat van jouw project.
  • Maak kennis met de ondersteuning die JINT jouw project en organisatie of groep nog meer te bieden heeft.
  • Tijdens een interactieve workshop gaan we rond intercultureel leren aan de slag.
  • Wie wenst kan langskomen bij een stafmedewerker voor individuele feedback op z’n project(idee).
     

OP HET PROGRAMMA:

10.15 - 12.45u               Infomoment: Youth in Action & European Solidarity Corps & Bel'J

Uitgebreide kennismaking met de verschillende mogelijkheden en subsidies van Youth in Action, Bel'J en het European Solidarity Corps voor jouw organisatie. De presentaties die gebruikt zullen worden, kan je op deze pagina downloaden.

12.45 - 13.30u              Broodjeslunch en info over JINT

Loop tijdens de broodjeslunch langs bij een JINT stafmedewerker in de infohoek en maak kennis met wat JINT voor jouw organisatie of groep nog allemaal kan betekenen.

13.30 - 15.45u                Workshop rond intercultureel leren

Wat zijn cultuurverschillen en cultuurconflicten en hoe kunnen we daarmee omgaan? En hoe kan je de culturele dimensie van een internationaal project vergroten door intercultureel leren? In deze workshop maak je kennis met een uitgebreide definitie van cultuur en worden er verschillende perspectieven besproken. We zoeken en definiëren mogelijke interculturele competenties en kijken naar het belang van intercultureel leren op internationale projecten en hoe het toegepast kan worden in de praktijk. We gaan op zoek naar hefbomen om op een constructieve manier met cultuurverschillen om te gaan. Na deze workshop ben je klaar om op intercultureel avontuur te vertrekken!

tussen 13.30u en 18u         Persoonlijk overleg  (enkel op afspraak)

Met al je vragen over je internationaal project(idee) kan je live bij JINT medewerkers terecht voor een persoonlijk overleg en feedback.

Tijdens je inschrijving kan je aangeven rond welk uur je een afspraak wenst. Enkele dagen voor de infodag krijg je een bevestiging van het uur van je afspraak.

Opgelet! Ben je een nieuwe indiener of wil je een aanvraag indienen voor een soort project waarvoor je nog niet eerder indiende? Dan is het verplicht om eerst de infosessie te volgen vóór je persoonlijk overleg.


INSCHRIJVEN

Inschrijven is noodzakelijk en kan voor een deel van het programma of voor de volledige dag. Inschrijven kan uitsluitend online via de inschrijfpagina.
 

JINT houdt enkel persoonsgegevens bij in functie van de doelstellingen van haar werking en de realisatie van haar missie. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer info. 


PRAKTISCH

Alle info (en ook de workshop) is gratis!
Locatie: JINT vzw, Grétrystraat 26, 1000 Brussel.


Voor

Jeugd- en jongerenwerkers, beleidsmakers en coördinatoren, beroepskrachten en vrijwilligers, jongeren zelf: al wie met zijn organisatie of groep eens ‘vreemd’ wil gaan. De klemtoon ligt op projecten in Europa en de Europese buurregio’s.

Meer weten?

deadline
prijs:
contact:

15/02/2019
gratis
Karlien Leroux - karlien.leroux@jint.be
JINT
Gretystraat 26 te Brussel
tel. 02/209.07.20

Kalender