Adventure Europe

wat:
van:
tot:
waar:
organisatie:
Vorming
23/09/2019
27/09/2019
Duitsland
Het Nationaal Agentschap van Duitsland

Deze vorming leert je hoe je outdoor-educatie als laagdrempelige methodiek kan toepassen in verschillende situaties en kan gebruiken in je werk met jongeren.

Dit is een project voor jeugdwerkers, opvoeders of sociaal werkers die werken met jongeren die in voorziening bijzondere jeudgzorg of in een pleeggezin wonen in plaats van in een traditioneel gezin.

De vorming combineert praktische outdoor-activiteiten met relevante input voor het jeugdwerk. Het programma omvat outdoor activiteiten zoals raften, wandelen met paarden, kamperen en hoe deze activiteiten gebruikt kunnen worden om groepsdynamica, discussies en actieve deelname van jongeren te initiëren. Na de training worden deelnemers aangemoedigd en ondersteund om de nieuwe methoden te gebruiken in hun concrete werk met de doelgroep.

Zes maanden later zal de groep opnieuw bijeenkomen, dit keer in België, om hun ervaringen en het leerproces te bespreken en te delen. Deelnemers zullen ook beginnen met het ontwikkelen van Europese projecten met hun jongeren en leren hoe ze een subsidie kunnen aanvragen voor Erasmus + Youth in Action.

Meer info en inschrijven kan via de SALTO-website.

Neem vooraf zeker eens de FAQS over deelnemen aan een internationale vorming door!


Voor

jeugdwerkers, opvoeders, sociaal werkers die met jongeren werken

Meer weten?

deadline
prijs:
contact:

31/05/2019
50
Karlien Leroux - karlien.leroux@jint.be
JINT
Gretystraat 26 te Brussel
tel. 02/209.07.20

Kalender