Youth work study visit on social inclusion

wat:
van:
tot:
waar:
organisatie:
Studiebezoek
02/07/2019
06/07/2019
Frankrijk
Het Nationaal Agentschap van Frankrijk

Werk je als jeugdwerker in stedelijke context of op een stedelijke jeugddienst? Speel, leer en leef je samen met andere jongeren in de stad als animator of vrijwilliger? Neem dan zeker deel aan dit studiebezoek in Parijs!

Tijdens dit studiebezoek ligt de focus op interactie, leren, vragen stellen en ervaringen uitwisselen. Deelnemers komen van steden uit heel Europa om samen te kijken hoe jeugdwerk kan bijdragen aan sociale integratie. Om dat te doen bezoek je verschillende praktijkvoorbeelden in Parijs.

Er worden twee parallelle programma's voorzien, één voorjeugdwerkers en één voor jeudgleiders (18-25 jaar oud):

  1. De jeugdwerkers zullen zich verdiepen in de lokale aanpak van jeugdwerk. Jeugdwerkers uit verschillende Europese steden zullen, geïnspireerd door de Parijse voorbeelden, lokale werkingen en locaties bezoeken in de stad. Je krijgt daarna de kans om de belangrijkste thema's van het studiebezoek samen te bespreken (cultuur / kunst, armoede, geestelijke gezondheid en welzijn enz.)
  2. De jeugdleiders (animatoren, vrijwilligers van lokale speelpleinen, jeugdraden, jeugdhuizen enz.) worden geïnspireerd om van elkaar te leren en met mekaar te delen. Je bezoek verschillende locaties in Parijs om de lokale jeugd en cultuur beter te begrijpen. Eens terug thuis, kan je dit gebruiken als inbreng in je lokale jeugdbeleid en het beleid van jouw stad omtrent sociale integratie. De hoofdthema's voor deze groep zijn: gender discriminatie, participatie, burgerschap, bendes/territoriale cultuur en armoede.

Het doel is om te leren van de twee parallelle processen en ze samen te brengen in een actieplan voor de eigen stad of gemeente bij thuiskomst.

Voor verdere informatie kan je de beschrijving van het studiebezoek en het programma bekijken. 

Meer info en inschrijven kan via de SALTO-website.

Neem vooraf zeker eens de FAQS over deelnemen aan een internationale vorming door!

 


Voor

We vragen jeugdwerkers en jeugdleiders om zich samen in te schrijven als tandem.

Meer weten?

deadline
prijs:
contact:

09/06/2019
50
Inez Adriaensen - inez.adriaensen@jint.be
JINT
Gretystraat 26 te Brussel
tel. 02/209.07.20

Kalender