Mind yourself - Study Visit on mental health and young people

wat:
van:
tot:
waar:
organisatie:
Studiebezoek
17/09/2019
20/09/2019
Ireland
De Nationale Agentschappen van Ierland, Verenigd Koninkrijk, België (Nederlandstalig en Franstalig)

Wil je meer te weten komen over het hele spectrum van psychisch welzijn en psychische gezondheidsproblemen bij jongeren? Leer bij van Ierse, Engelse en Belgische deelnemers tijdens dit studiebezoek!

Deze studiereis is bedoeld voor jeugdwerkers om te netwerken, goede werkwijzen/ervaringen te delen en om je te inspireren aan nationale en internationale jeugdprojecten deel te nemen.

Waar streven we naartoe met dit studiebezoek:

  • De competenties van jeugdwerkers opbouwen rond het spectrum van psychisch welzijn en psychische gezondheidsproblemen bij jongeren.
  • Concrete voorbeelden van verschillende praktijken op lokaal en nationaal niveau in Ierland belijken. 
  • Ervaringen uitwisselen tussen de deelnemers over de lokale realiteit. 
  • Ondersteuning van netwerkmogelijkheden voor toekomstige samenwerking.
  • Ondersteuning verstrekken van projectontwikkeling binnen de Erasmus+: Youth in Action en European Solidarity Corps progamma's. 

Dit studiebezoek wordt georganiseerd door vier Nationale Agentschappen: Ierland, Verenigd Koninkrijk, België (Nederlandstalig en Franstalig).

Het studiebezoek maakt deel uit van een langer proces:

  • 06 juni 2019 : Nationale bijeenkomst 

Kennismaking met de groep en begripsafbakening: over welke doelgroep en welke soort projecten gaat het? Wat zijn verwachtingen, moeilijkheden, mogelijkheden? Wat is Erasmus+: Youth in Action / European Solidarity Corps? Welke ondersteuning biedt JINT? Schrijf je hier in. 

  • 17 – 20 september 2019 : Studiebezoek naar Dublin (Ierland)

Wissel uit met Vlaamse, Ierse, Engelse en Waalse jeugdwerkers over de mogelijkheden en over hun aanpak in het werken met de doelgroep. Maak kennis met Erasmus+: Youth in Action/European Solidarity Corps projecten in de praktijk. Leg contacten met internationale partners voor toekomstige projecten.

  • Na september 2019 : Implementatiefase

Evaluatie van het studiebezoek en mogelijkheden voor de eigen organisatie. Bepalen van extra trainingsnoden. Concrete uitwerking van mogelijke projecten.

Meer info en inschrijven kan via de SALTO-website.

Neem vooraf zeker eens de FAQS over deelnemen aan een internationale vorming door!


Voor

opvoeders/jeugdwerkers die op dagelijkse basis werken met jongeren met psychische welzijnsproblemen, jeugdwerkers die zich willen ontwikkelen op het vlak van psychisch welzijn, jeugdwerkers die meer willen weten over Erasmus+: Youth in Action en psychisch welzijn.

Meer weten?

deadline
prijs:
contact:

29/07/2019
50
Yannick De Schaepmeester - yannick.deschaepmeester@jint.be
JINT
Gretystraat 26 te Brussel
tel. 02/209.07.20

Kalender