Nationale inspiratiesessie traject psychisch welzijn & jongeren

wat:
van:
tot:
waar:
organisatie:
Vorming
06/06/2019 13u30
06/06/2019 16u00
België (Antwerpen)
JINT vzw

Heb je in je dagelijks werk te maken met jongeren in psychische kwetsbaarheid en wil je daar als jeugdwerker sterker in staan/worden?

Op donderdag 6 juni ben je welkom op Kwadraat, Vrijdagmarkt 11, 2000 Antwerpen. We starten om 13:30 en ronden af rond 16:00.

Via een (internationaal) vormingstraject willen we je als organisatie of jeugdwerker  in Vlaanderen en Brussel informeren en inspireren over de mogelijkheden om (inter)nationale projecten op te zetten. In het bijzonder gaat het hier om projecten via het Europese subsidieprogramma Erasmus+: Youth in Action & European Solidarity Corps op te zetten. 

Dit gebeurt in 2 stappen: via een inspiratiesessie in Antwerpen en een studiebezoek in Dublin, gevolgd door een implementatiefase.

  • 6 juni 2019 : Inspiratiesessie in Antwerpen

Kevin & Karlien van JINT vzw nemen ons mee in de doelgroep en soort projecten.Wat zijn verwachtingen, moeilijkheden, mogelijkheden? Wat is Erasmus+: Youth in Action / European Solidarity Corps? Welke ondersteuning biedt JINT? En het studiebezoek in Dublin wordt toegelicht.

Martijn & Steven van JAC Plus/Kwadraat ontvangen ons en zullen ons meenemen in 1 van hun actieve methodieken met jongeren in psychische kwetsbaarheid.

Inschrijven voor 3/6 door een mailtje te sturen naar karlien.leroux@jint.be

  • 17 – 20 september 2019 : Studiebezoek in Dublin (Ierland)

Wissel uit met Vlaamse, Ierse, Engelse en Waalse jeugdwerkers over de mogelijkheden en over hun aanpak in het werken met de doelgroep. Maak kennis met lokale praktijken en internationale Erasmus+: Youth in Action/European Solidarity Corps projecten. Leg contacten met internationale partners voor toekomstige projecten. Inschrijven kan je hier.

  • Na september 2019 : Implementatiefase

Evaluatie van het studiebezoek en mogelijkheden voor de eigen organisatie. Bepalen van extra trainingsnoden. Concrete uitwerking van mogelijke projecten.

Praktisch?

  • De nationale bijeenkomsten op zijn gratis. Deelname aan het internationale studiebezoek kost je organisatie enkel € 50 per persoon (verminderde bijdrage kan indien nodig besproken worden).
  • Inschrijven voor 3/6 door een mailtje te sturen naar karlien.leroux@jint.be
  • Ken je nog andere geïnteresseerden? Stuur hen dan zeker deze informatie door.
  • Info over dit traject kan via karlien.leroux@jint.be - 02/209 07 20

Voor

Jeugd- en jongerenwerkers, sociaal werkers (zowel professionelen als vrijwilligers) actief in organisaties die werken met jongeren die geconfronteerd met psychische kwetsbaarheid binnen de leeftijdscategorie 13-30 jaar.

Meer weten?

deadline
prijs:
contact:

05/06/2019
Gratis
Karlien Leroux - karlien.leroux@jint.be
JINT
Gretystraat 26 te Brussel
tel. 02/209.07.20

Kalender