Study Visit in Belgium about the role of youth work in addressing the risks of radicalization

wat:
van:
tot:
waar:
organisatie:
Studiebezoek
14/10/2019
19/10/2019
Belgium
Het Nationaal Agentschap van België (Wallonië + Vlaanderen)

Wil je meer weten over de rol van jeugdwerk bij het aanpakken van radicalisering en de risico’s die daarbij horen? Wissel je graag ervaringen uit met andere jeugdwerkers en organisaties? Heb je interesse in een bredere Belgische context voor dit thema?  Hou 14 t.e.m. 19 oktober dan maar al vrij!

Dit studiebezoek neemt de preventieve rol van jeugdwerk op het vlak van gewelddadige radicalisering onder de loep. Als deelnemer of ontvangende NGO kan je praktijken te delen en de uitdagingen en situaties waarmee je dagelijks geconfronteerd wordt vergelijken. Tijdens de bezoeken zal tijd worden besteed om te discussiëren met de groep en de ontvangende organisaties. Zo kunnen de acties en activiteiten van deze organisaties ook verder ontdekt worden.

Er zal een sterke focus zijn op reflectie voor, tijdens en na het studiebezoek. Dit dient om het delen van praktijkervaring rond het voorkomen van gewelddadige radicalisering te stimuleren. Daarnaast richt dit studiebezoek zich ook op de professionele ontwikkeling van de deelnemers én deelnemende organisaties.

Meer info en inschrijven kan via de SALTO-website.

Neem vooraf zeker eens de FAQS over deelnemen aan een internationale vorming door!


Voor

jeugdwerkers, jeugdbeleidsmakers, project managers in jeugdprojecten, onderzoekers op het vlak van jeugd en jongeren

Meer weten?

deadline
prijs:
contact:

21/06/2019
50
Inez Adriaensen - inez.adriaensen@jint.be
JINT
Gretystraat 26 te Brussel
tel. 02/209.07.20

Kalender