Dubbel krachtig - jeugdwerk en mensenrechten is machtig

wat:
van:
tot:
waar:
organisatie:
Vorming
04/10/2019 15u00
06/10/2019 16u00
JES Sleep Inn, Werkhuizenstraat 3, 1080 Brussel
JINT vzw & Kenniscentrum Kinderrechten

Jij hebt een mensenrechtenhart! ♥

Sterker nog: voor kinderen en jongeren maak jij het verschil en zet je mensenrechten op de kaart!

Que?! Ja jij, want jeugdwerk is een veilige plek creëren waar iedereen zichzelf kan zijn, respect voor iedereen hoog in het vaandel wordt gedragen, waar we anders zijn zien en samen omarmen... Voilà, dat zijn mensenrechten in de praktijk.

Ok, I get it maar… wat betekent dat voor mij als jeugdwerker? Heel veel zo blijkt! Klinken de volgende vragen niet bekend?

Wil vrijheid van meningsuiting zeggen dat ik alles mag zeggen, ook als ik anderen niet respecteer? Met andere woorden, waar stopt mijn recht en begint dan van een ander?

Is gezonde lucht een recht zoals recht op wonen, is recht op gezonde voeding hetzelfde als recht op werk? Met andere woorden, wat betekenen mensenrechten vandaag en hoe realiseren we ze voor huidige én toekomstige generaties?

Recht op vrije tijd of eerst gezonde voeding? Geven we ons recht op privacy op voor veiligheid? Met andere woorden, zijn sommige mensenrechten belangrijker dan andere? Ja, nee, misschien, soms ?! Anders gezegd, hoe houden we de balans in evenwicht?

Daarom presenteren wij, in samenwerking met het Kenniscentrum Kinderrechten vzw (KeKi), speciaal voor jou een unieke driedaagse. Wat mag je verwachten:

  • Ontdek hoe sterk mensenrechten aanwezig zijn in jouw leven (be prepared!)
  • Wat is de kracht en meerwaarde van mensenrechteneducatie?
  • Hoe ga ik om met weerstand (bij mezelf of vanuit de groep)?
  • En hoe breng ik vooral een positief verhaal van vrijheid en respect?

Schrijf je dan nu in!


Voor

Jeugd(welzijns)werkers met een mensenrechtenhart (beroepskrachten en vrijwilligers), jeugdwerkers die interesse hebben in of aan de slag willen met mensenrechten, vormingswerkers (in het jeugdwerk), vertegenwoordigers van jeugdverenigingen met een bijzondere opdracht (zoals vzw Algemene Dienst voor Jeugdtoerisme, vzw Centrum voor Jeugdtoerisme, vzw Vlaamse Jeugdherbergen, vzw De Ambrassade, vzw Vereniging Vlaamse Jeugddiensten en -consulenten), koepelorganisaties.

Meer weten?

deadline
prijs:
contact:

27/09/2019
Overnachting, catering en vorming zijn inbegrepen in de deelnameprijs van 20 euro. We vragen deze bijdrage aan elke deelnemer. Indien dit een drempel voor jou is, gaan we samen op zoek naar een oplossing
Anne Peeters - peetersanne1@gmail.com
JINT
Gretystraat 26 te Brussel
tel. 02/209.07.20

Kalender