Catch'Up

wat:
van:
tot:
waar:
organisatie:
Informatie, Discussie, Event
19/10/2019 10u30
19/10/2019 17u
De Markten, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel
JINT vzw


Een dag vol inspirerende ontmoetingen en praktische ideeën voor je internationaal project!

Zette je onlangs een internationaal project op of plan je er binnenkort één? Loop je over van nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden voor jou of je organisatie?

Welkom op de Catch’up!

Verken alle kansen binnen het Erasmus+: Youth in Action-programma, het European Solidarity Corps en Bel’J. Je kan projecten opzetten zowel in binnen- als buitenland! En wie weet hebben wij wel dé geknipte vorming voor jou in ons vormingsaanbod?

Om je op weg te helpen, schotelen we je een interessante mix aan praktische workshops en straffe tafelgesprekken voor. Zo maak je kennis met andere internationale avonturiers en komen praktijkverhalen voor je ogen tot leven.

Verwacht je ook aan een heleboel randactiviteiten, een hoop enthousiaste jeugdwerkers en jongeren én het ideale moment om internationale activiteiten hoog op de agenda van je organisatie te plaatsen!

Kortom, JINT serveert  jou op 19 oktober een berg aan ideeën en een zee vol inspiratie om aan de slag te gaan.

SCHRIJF JE HIER IN!

 

CATCH'UP PROGRAMMA:

Lees het volledige programma hier!

Workshop: Tof, springstof!

Vergroot de impact van je internationaal jongerenproject

Elke steen die je in het water gooit, verandert ook hoe het water er nadien overheen stroomt. In deze interactieve workshop leer je hoe je meer uit je project haalt en hoe je je omgeving laat proeven van de resultaten die voortvloeien uit je project. Deze workshop is gebaseerd op de JINT-publicatie Springstof. Er is al een schat aan steentjes. Ben je klaar om ze verder en dieper het water in te keilen?

Door: Dorien De Vits, trainer voor JINT vzw

Inspiratiesessie: Tech for Good

Jeugdwerkers en technologie samenbrengen met StreetSmart

Mobile School is een organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Zij hebben nu een digitale strategie ontwikkeld, StreetSmart, om jeugd- en straathoekwerkers te ondersteunen. Met StreetSmart kan je kinderen en jongeren beter begeleiden en opvolgen. Tegelijkertijd geeft het je inspiratie  voor nieuwe educatieve activiteiten. Streetsmart kwam tot stand dankzij onder andere twee Erasmus+: Youth in Action-jeugdpartnerschappen. Ontdek de 3 modules: Impact (een smartfone applicatie), Play (een online platform) en Learn (nog in opbouw)!

Door: StreetwiZe / Mobile School

Workshop: Op een oude fiets moet je leren rijden

Aan de slag met ervaringsgericht leren

Werk je met jongeren als jeugdwerker, opvoeder, leerkracht of therapeut? Benieuwd wat ervaringsgericht leren voor jouw jongeren kan betekenen?

Tom Frans van NATURE neemt je mee in dit boeiende verhaal met tips & tricks. Er worden ervaringen uitgewisseld en groepsdynamische activiteiten gespeeld. Samen vertrek je vanuit een theoretisch kader om daarna de praktijk in te springen!

Door: Tom Frans van NATURE

Inspiratiesessie: Een straaltje licht op de cijfers

RAY – de impact van Erasmus+

Ben je benieuwd naar wat zo’n Europees project kan betekenen voor een jongere? En wat het kan teweegbrengen binnen jouw organisatie? Al enkele jaren pluist onze onderzoekspartner Hogeschool West-Vlaanderen (HOWEST) uit wat de impact is van Erasmus+-projecten op de competenties van de deelnemende jongeren en jeugdwerkers. Professor Frank Stevens doet dit transnationale onderzoek uit de doeken en licht de meest in het oog springende resultaten toe.

Door: Professor Frank Stevens van HOWEST

Workshop: Nieuws zkt schrijver

Hoe schrijf je een persbericht?

Hoe zet je een internationaal jongerenproject goed in the picture?  Wil je jongeren betrekken in de zichtbaarheid van je project? Kom dan naar deze workshop waar je leert hoe je een aantrekkelijk persbericht schrijft. En wie weet, misschien sta jij morgen wel in de krant met je project!

Door: Christophe Toye van  I Like Media

Inspiratiesessie: Ik, jij, hij of zij, iedereen heeft het nodig

Kort, inclusief en solidair vrijwilligerswerk

Schuif mee aan tafel met Tinne Persoons van AFS Vlaanderen en Laurence Watticant van JOETZ vzw. Beide organisaties vertellen je hoe zij op een inclusieve manier werken met kortetermijnvrijwilligerswerk binnen het European Solidarity Corps. Ze leggen daarbij hun eigen nadruk op inclusie en gaan hiervoor in zee met lokale én internationale partners.

Door: Tinne Persoons van AFS Vlaanderen en Laurence Watticant van JOETZ vzw

Workshop: There is no planet B

Sustainability in international youth projects

Go green! Easier said than done, of course. How do you work in a sustainable way? Are you looking for specific tips and tricks to set up a more eco-friendly project? Join this session and lend your ear to International Young Naturefriends. They will tell you about their experience and introduce you to their Green Toolbox, a comprehensive guide about environmental, social and economic sustainability in your workplace and everyday life.

By: Anna Mayfat from International Young Naturefriends

Inspiratiesessie: Rondhangen is een optie!

Ruimte creëren voor jongeren

STELPLAATS wil jou als jongere de (ruwe) ruimte bieden om projecten op te zetten met extra zuurstof en creativiteit. Samen met ons transformeer je de voormalige garage van de Lijn tot icoon van alles wat jong & Leuvens is. Laagdrempelig & toegankelijk, familiaal & divers, experimenteel & scherp van aard – formuleer met STELPLAATS jonge antwoorden op de uitdagingen en gebreken van de stad.

Door: Hans Empereur van Stelplaats

 

Tot op 19 oktober!

 

Zo zag het er vorig jaar uit:


Voor

Jeugdwerkers en jongeren met (buitenland)plannen

Meer weten?

deadline
prijs:
contact:

18/10/2019
€5
Yannick De Schaepmeester - yannick.deschaepmeester@jint.be
JINT
Gretystraat 26 te Brussel
tel. 02/209.07.20

Kalender