Recentste JINT e-zine

 

JINT E-zine, maakt dat je weg bent
 
IN DIT E-ZINE november 2018
Machtig en krachtig jeugdwerk: een nieuwsbrief vol handige leestips en motiverende inspiratie.

Hoe betrek je jonge nieuwkomers in het jeugdwerk? 

Ben je jeugdwerker en heb je weinig ervaring met het aanbieden van activiteiten voor nieuwkomers in België? De publicatie GloBall kan je helpen! Het is tot stand gekomen door het project 'Becoming a part of Europe' dat focust op de integratie en de sociale inclusie van jonge nieuwkomers in het jeugdwerk (migranten, vluchtelingen en asielzoekers). Er werd ook samengewerkt met de Ambrassade en het project Wereldspelers.

 Je kan GloBall: a tool kit for youth workers working with young migrants, refugees and asylum seekers gratis downloaden in onze infotheek.

Jeugdwerk en mensenrechten is machtig

Mensenrechten en jeugdwerk? Wat heeft dat met elkaar te maken? Heel veel! Jeugdwerk dat zijn mensenrechten in de praktijk. Van 9 tot 11 november verdiepten 14 jeugdwerkers en jongeren van verschillende achtergronden zich in dit thema. Heel uniek, want het is de eerste keer dat JINT vzw zoiets organiseerde. Dubbel krachtig - jeugdwerk en mensenrechten is machtig ging door in Huis Over Grenzen in Lommel, een hostel met daarnaast een Duitse militaire begraafplaats, een krachtige locatie gedurende een symbolisch weekend. Dat was een bewuste keuze. Zo werd er, buiten de verhalen die de begraafplaats met zich mee bracht, ook bij andere belangrijke waarden stilgestaan. Alle deelnemers namen heel wat waardevolle input mee naar hun eigen jeugdwerkorganisatie. Wij kijken uit naar een volgende editie!

Sport has the power to change the world - Praktijkverhaal over mobiliteit van jeugdwerkers door City Pirates

Inspiratie opdoen over een geslaagd project rond mobiliteit van jeugdwerkers? 

Lees de verschillende ervaringen van Mo en Daniel van CHANGEMAKERz & Layla en Lyria van City Pirates in het praktijkverhaal van november.

Wist je trouwens dat Michel van City Pirates een burgerschapsprijs won? Bekijk het filmpje van de VRT.

Nieuwe JINTfocus: Jeugdwerk in Europees perspectief

In elk Europees land heeft jeugdwerk zijn geschiedenis en geeft het zijn eigen invulling aan het concept in beleid en praktijk. Wat is de stand van zaken? Wie formuleerde welke visie en wat voor invloed heeft die gehad? Waar zitten de pijnpunten en waar vinden we common ground

In het eerste deel van deze nieuwe JINTfocus vind je een schets van trends, visies, open vragen, knelpunten en succesfactoren. Het tweede deel analyseert de discussie aan de hand van de belangrijkste evenementen en gepubliceerde teksten, van 2001 tot vandaag.

Geïnteresseerd? Je kan de JINTfocus gratis downloaden in onze infotheek.

Update over onze subsidieprogramma's

De deadlines van oktober zijn voorbij. In totaal ontvingen wij 20 aanvragen voor een totaal van 132 vrijwilligersplaatsen, 16 aanvragen voor solidariteitsprojecten en 1 vrijwilligersteam binnen het European Solidarity CorpsBinnen het Erasmas+: Youth in Action programma kregen we 10 groepsuitwisselingen, 10 mobiliteit van jeugdwerkers, 6 strategische partnerschappen en 2 jeugdbeleidsmeetings binnen. Wat een mooi vooruitzicht op internationale mobiliteit! 

Wil jij graag een project indienen voor de deadlines in februari? Kom dan naar onze info-en vormingsdag op 6 december, verzamel informatie en stel praktische vragen over internationale jeugdprojecten binnen Erasmus+: Youth in Action en het European Solidarity Corps. 

   Meer info over de info-en vormingsdag vind je op onze JINT-kalender.

   De spelregels en aanvraagformulieren van het Erasmus+: Youth in Action programma vind je op de Youth in Action website. Begin volgend jaar verwachten we onze nieuwe website van het European Solidarity Corps.

naar top  


GEZOCHT: twee jongeren die anderen in beweging kunnen zetten

Ben jij een jongere die graag leeftijdsgenoten warm maakt? Wil jij politiekers tonen dat jongeren op Europees vlak heel wat te zeggen hebben? Word dan één van de twee Belgische jongeren om de Youth Activation Campaign op te zetten. The European Youth Card Association (EYCA) wil graag iedereen bewust maken van de Europese verkiezingen volgend jaar. Het is belangrijk dat jongeren meer weten over de Europese Unie, hun eigen mening kunnen formuleren en een meer geïnformeerde stem kunnen uitbrengen. Dat is waarom EYCA een Youth Activiation Campagne wil opzetten. Daarvoor zijn ze op zoek naar twee jongeren die de weg kunnen leiden en een movement kunnen creëren om politiekers te tonen dat jongeren wel degelijk een stem willen hebben in het Europese debat. 

   Stel je kandidaat voor 9 december! Alle details vind je op de website van EYCA.

naar top  

 

www.jint.be

@jintvzw

JINT vzw

Grétrystraat 26

1000 BRUSSEL

tel: 02-209 07 20

jint@jint.be

 

Ik wens deze nieuwsbrief [unsubscribe-niet langer te ontvangen].