Recentste JINT e-zine


JINT E-zine, maakt dat je weg bent
 
IN DIT E-ZINE september 2019
Na een drukke zomer vol projectbezoeken en een knallend verjaardagsfeest voor 30 jaar JINT vliegen we er weer in dit najaar met de laatste deadline voor projectaanvragen van het jaar en enkele niet te missen evenementen. 

Ontmoet, leer en inspireer op 19 oktober: Catch'Up met JINT!

Catch'Up omslag

Op zaterdag 19 oktober is er maar één place to be en dat is De Markten in Brussel voor de Catch’Up! Die dag serveert JINT jou een berg aan internationale ideeën en een zee vol jeugdinspiratie om mee aan de slag te gaan.

Leer de subsidieprogramma’s en het vormingsaanbod kennen en neem deel aan sessies rond duurzaamheid, inclusief vrijwilligerswerk en nog veel meer. Tijdens de pauzes kom je er onder andere achter hoe je de kwaliteit van je project kan verbeteren met een app en ga je in gesprek met andere internationale avonturiers en de JINT-experten. 

Mis deze dag niet en schrijf je nu in! 

Tout va bien: zwemmen en sporten kan iedereen​

Foto BOASIn het begin van de zomer klonken de bonjour’s en het klotsende water in Gent luider dan ooit. De groepsuitwisseling van BOAS (Belgium Organisation for Adapted Swimming) bracht jonge Franse zwemmers met een beperking samen met hun Belgische buddies. Op onze website lees je meer over hun spetterende ervaring.​

     Zit je ook in een jongerengroep, een jeugdbeweging, jeugdhuis of sportclub?  Organiseer een groepsuitwisseling en trek er zelf op uit of ontvang een buitenlandse groep.​​

Een vrijwilliger zenden of ontvangen binnen België? Dat kan! 

Atomium

Voor jongeren die niet mogen en/of kunnen reizen kan deze optie van vrijwilligerswerk in eigen land binnen het European Solidarity Corps zeker mogelijkheden bieden.

Als organisatie moet jij, en de partnerorganisaties waarmee je werkt, wel in het bezit zijn van een Quality label. Je subsidie-/projectaanvraag dien je in bij het Nationaal Agentschap van de gemeenschap waar de activiteit doorgaat. 

     Lees er meer over op onze website.

Op 14 november kom je Thuis in het Jeugdwerk​

Thuis ih jeugdwerk

Ben jij een jeugdwerker die met jonge nieuwkomers aan de slag wil gaan? Of doe je dat al, maar heb je zin in meer? Op onze inspiratie- en netwerkdag kom je alles te weten over hoe jeugdwerk en jonge nieuwkomers hand in hand gaan. Het programma is bijna af, de inschrijvingen gaan deze week open en wie er eerst bij is krijgt zijn workshop naar keuze! 

Deze inspiratiedag is een samenwerking tussen JINT, JES en Tumult en vindt plaats in Gent. 

 Snel inschrijven is de boodschap!

Kaarsjes uiblazen met de JINT-familie

JINT 30 jaar logo

Verjaren, dat doen we in stijl. Daarom bouwden we op 13 september een feestje met de grote JINT-familie. Er stonden verschillende activiteiten naar keuze op het programma en er werd lekker gegeten, gedronken en gedanst. Natuurlijk keken we ook vooruit naar de toekomst van JINT en zetten we enkele mensen in de bloemetjes. 

Meer daarover lees je hier. ​

naar top  


 

 

www.jint.be

@jintvzw

JINT vzw

Grétrystraat 26

1000 BRUSSEL

tel: 02-209 07 20

jint@jint.be

 

Ik wens deze nieuwsbrief [unsubscribe-niet langer te ontvangen].