Recentste JINT e-zine

 

JINT E-zine, maakt dat je weg bent
 
IN DIT E-ZINE februari 2019
"Het gaat om kleine revoluties in je eigen omgeving." 

KALENDER

23/04 - 27/04/2019 Boomerang - inclusion through active participation

07/05 - 10/05/2019 Study visit on the topic of unemployed young people 

19/06 - 23/06/2019 Training for trainers on the role of youth work in the integration of young                                                 migrants, refugees and asylum seekers

Jonge Storyweavers gezocht!

Ken jij jongeren (18-30 jaar) die staan te popelen om hun buitenlandervaring te delen en verhalen van andere jongeren te sprokkelen?

Wil je hen een duwtje en de tools geven om met die verhalen aan de slag te gaan?

Om nog meer in te zetten op de buitenlandverhalen van jongeren, zetten we het trainingstraject 'Storytelling - storyweaving' op. We brengen jongeren uit Vlaanderen en Nederland bijeen voor twee straffe vormingsweekends.

Lees er meer over in de oproep (NL) of op de website van SALTO Youth (ENG) en daag je jongeren uit! 

 Meer info krijg je van Thomas van JINT.

Subsidie-update: volgende deadline 30 april

De deadlines van februari van de subsidieprogramma's Erasmus+: Youth in Action en European Solidarity Corps zijn voorbij.  In totaal kregen we 65 aanvragen binnen, wij kijken uit naar heel wat inspirerende internationale projecten!

Heb je zelf een goed idee? Wil je deze zomer nog met een groep jongereen internationale ervaringen uitwisselen? Wil je als jongere of als groep participeren in het beleid? Wil je dat een internationale vrijwilliger de handen uit de mouwen steekt in jouw organisatie? Wist je dat je daar allemaal subsidies voor kan krijgen? Wij zorgen ervoor dat er elke deadline voldoende budget is voor jullie internationale ideeën! De volgende deadlines zijn op 30 april

 Meer info vind je op de websites van Erasmus+: Youth in Action en European Solidarity Corps.

Praktijkverhaal - FeMENism II: anders denken over gelijkheid

 

"We willen niet werken rond activisme. Het gaat over revoluties in je eigen omgeving."

Lees de inspirerende getuigenis over deze groepsuitwisseling van Destelheide hier.

Destelheide richtte zelf een International Club met jongeren op. Ken je jongeren die tussen 18 en 22 zijn? Zij kunnen deelnemen aan een internationale uitwisseling in Berlijn.

Hoe kan het jeugdwerk jonge nieuwkomers ondersteunen? 

Nieuwe beleidsaanbeveling en training for trainers

JINT is één van de partners van het project Becoming a Part of Europe: How can youth work support young migrants, refugees and asylum seekers?

Binnen dit project werkten jeugdwerkers uit zeven partnerlanden vanuit hun ervaring in het werken met jonge nieuwkomers samen aan beleidsaanbevelingen rond vier thema's: gender en LGBTQ+, advocacy, cross-sectoraal werken en welbevinden en empowerment. Deze thematische aanbevelingen werden gebundeld, in een mooi jasje gegoten en vertaald naar het Nederlands. De beleidsaanbevelingen richten zich tot verschillende niveaus. Zo zijn er aanbevelingen voor lokaal, nationaal en Europees niveau. Je kan de aanbevelingen in het Nederlands en Engels terugvinden in de infotheek. De aanbevelingen in andere talen vind je weldra terug op de site van BpE, hou deze zeker in de gaten voor verder nieuws.

JINT trekt met deze aanbevelingen naar beleidsmakers, om zo het jeugd(werk)beleid ten aanzien van jonge nieuwkomers te verbeteren. We roepen alle jeugdwerkers, maar vooral zij die werken met jonge nieuwkomers op om hetzelfde te doen! 

Ben je geïnteresseerd in dit onderwerp, ben je een trainer en wil je graag leren hoe het jeugdwerk de integratie van jonge migranten, vluchtelingen en asielzoekers kan ondersteunen? Stel je dan snel kandidaat voor Training for trainers on the role of youth work in the integration of young migrants, refugees and asylum seekers in Bonn, Duitsland in juni. Meer info vind je op de JINT-website en inschrijven kan via de website van SALTO.

European Platform on Learning Mobility is coming soon!

Van 1 tot 4 april 2019 organiseert JINT de tweejaarlijkse conferentie van het European Platform on Learning Mobility in CC De Grote Post te Oostende. 

Dit Europese Platform heeft tot doel om de kennis over, de zichtbaarheid en de erkenning van internationale leermobiliteit van en voor jongeren te ontwikkelen en blijvend te ondersteunen. Het wordt gecoördineerd door het Partnerschap Jeugd tussen de Europese Commissie en de Raad van Europa.

De conferentie kreeg de titel "Changing lives, Changing sociaty: The Power of learning Mobility" en legt het accent op de impact van internationale mobiliteitsprojecten en vrijwilligerswerk op gastorganisaties en lokale gemeenschappen. We verkennen hoe deze projecten waarden zoals engagement en solidariteit kunnen uitdragen en versterken. 150 deelnemers (zowel praktijkwerkers, onderzoekers als beleidsmakers) uit de programma- en partnerlanden van Erasmus+ zullen hiervoor samenkomen in Oostende.

   Ook wie er niet kan bij zijn, kan de Key Notes volgen via de livestream

   Meer info vind je op de website van de Raad van Europa (ENG).

naar top  


JINT is CO2-neutraal!

Interculturele Europese mobiliteit stimuleren onder jongeren gaat niet altijd gepaard met CO2-neutraliteit. We hebben dan ook de huisregel dat wie niet verder dan 500 km reist, altijd eerst de treinoptie bekijkt. Om onze eigen uitstoot van vliegtuigreizen toch te compenseren, werken we samen met CO2logic. Door onze bijdrage zorgen zij ervoor dat er geïnvesteerd wordt in ecologische projecten in het Zuiden. We kregen daarom een CO2 neutraal label! Meer informatie over CO2logic kan je vinden op hun website.

naar top  

 

www.jint.be

@jintvzw

JINT vzw

Grétrystraat 26

1000 BRUSSEL

tel: 02-209 07 20

jint@jint.be

 

Ik wens deze nieuwsbrief [unsubscribe-niet langer te ontvangen].