Welkom nieuwe loods!

28/06/2017

We namen deze maand afscheid van onze voorzitter Pieter Willems. Hij stippelde meer dan 10 jaar mee de JINT koers uit, eerst vanuit de Raad van Bestuur, later als voorzitter. Bedankt Pieter!

Nieuwe loodsvrouw aan boord is Marianne Schapmans.
Zij voer ooit vanuit de Vlaamse jeugdraad al mee op het JINT schip als projectbeoordelaar en als lid van onze Raad van Bestuur. We zijn enthousiast om haar nu weer te mogen verwelkomen als nieuwe voorzitter van JINT!

“Tien jaar geleden liet ik het jeugdwerk achter me om op andere plekken aan een betere wereld te werken. Een stukje ‘JINT’ en ‘internationaal’ is altijd in mijn hart gebleven.
Internationaal ontmoeten, vanop een andere plek naar jezelf en naar je thuisomgeving kijken, soms pas heel veel later doorhebben hoeveel je bijleerde uit die verwarrende momenten. Waarderen wat het leven brengt. Internationaal dat is speciaal.

JINT creëert deze kansen, deze levensversterkende verhalen: straffe ervaringen, heerlijke herinneringen, rijke contacten en brede vaardigheden -  gesteund door een open blik.

Maar niet iedereen heeft de mogelijkheden, de context of de mentale kracht om die kansen te grijpen. Om zo’n internationaal avontuur ook voor die jonge mensen mogelijk te maken, wil ik JINT stimuleren om de dialoog op te zoeken en te luisteren met een groot hart en een open geest. Waar zijn er geslaagde praktijken en wat kunnen we hieruit leren?

Het is een heuse uitdaging om binnen een strak en technische kader de grenzen op te zoeken en oplossingen te creëren voor drempels die schijnbaar onoverkomelijk zijn: niet gemakkelijk, maar haalbaar.

Als meer jongeren van een internationale ervaring kunnen proeven, wanneer leren samen met anderen geprikkeld kan worden, als meer mensen met een open blik in de wereld staan ... dan dragen we een steentje bij aan een mooiere wereld.”

Welkom terug Marianne!