Becoming a part of Europe: Inspiratie voor als je werkt met jonge nieuwkomers

30/04/2018

JINT is één van de partners van het project Becoming a part of Europe: How can youth work support young migrants, refugees and asylum seekers.

Vandaag werden al 86 praktijkvoorbeelden van jeugdorganisaties die met jonge nieuwkomers werken geanalyseerd en gebundeld uit de verschillende partnerlanden: België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Malta, Nederland, Portugal, Slovenië en Zweden. Al deze praktijken zijn nu beschikbaar op de website van het project, ter inspiratie voor jeugdwerkers. Via een handige tabel kan je op zoek naar projecten die werken met dezelfde methodieken of rond thema’s die jou interesseren.

Momenteel werken de verschillende landen verder samen rond 4 thema’s: gender en LGTB, advocacy, cross sectoraal werken en welbevinden & empowerment van jonge nieuwkomers in het jeugdwerk. Dit laatste thema wordt getrokken door JINT en Tumult vzw, een landelijk erkende jeugdorganisatie met veel ervaring in het werken met jonge nieuwkomers. Het doel is om vanuit alle ervaringen uit de verschillende jeugdorganisaties aanbevelingen te formuleren naar beleidsmakers. Eind september worden deze voorgesteld op een peer learning conference in Lijubljana.

We will keep you posted! Laat je ondertussen inspireren op de website van BPE.