Word gast- of zendorganisatie voor een Europese vrijwilliger

16/05/2018

Zin om een frisse wind door jouw organisatie te laten waaien? Zit je met een idee voor een project on the side maar kom je er niet toe om het uit te voeren? Wil je Vlaamse jongeren een kans geven om een fantastische ervaring in het buitenland op te doen?

Word gast- of zendorganisatie voor een Europese vrijwilliger met centen van Erasmus + Youth in Action en word deel van onze internationale community.

Als gastorganisatie haal je 2 tot 12 maanden een Europese vrijwilliger in huis. Je geeft niet alleen een jongere uit een ander land een mooie kans om ervaring op te doen in jouw organisatie, maar krijgt ook van hen twee helpende handen een stukje van hun cultuur cadeau. Denk je niet voldoende taken te hebben voor een voltijdse vrijwilliger? Denk er dan aan om hem of haar te delen met een andere dienst of organisatie. Zo kunnen jullie beiden genieten van extra hulp en een vleugje internationaal in je werking. 

Heb je zelf jongeren in je organisatie die wel wat buitenlands avontuur lusten of wil je ook andere jongeren ondersteunen tijdens hun vrijwilligerswerk in een ander land? Als zendorganisatie zorg je dat de vrijwilligers goed voorbereid zijn op hun vrijwilligersproject en ben je hun contactpunt met het thuisfront tijdens hun project.

In ruil krijg je interessante contacten over heel Europa, een waardevolle ervaring en subsidies van Europa ter ondersteuning van het project.

Zegt je dat wat? Kom eens luisteren op een info- en vormingsdag (24/05 of 06/09) of stuur een mailtje naar youthinaction@jint.be voor meer informatie!