Youth in Action kent in 2018 een vliegende start!

16/05/2018

Op de deadline van 15 februari ontvingen we een recordaantal aanvragen: 105 unieke projecten van een heel diverse groep organisaties en initiatiefnemers.  

De stijging is helemaal toe te schrijven aan de groepsuitwisselingen: 61 werden er ingediend. Binnen de andere acties klopten we af op 13 vrijwilligersprojecten, 21 mobiliteit van jeugdwerkersprojecten, 7 strategische partnerschappen en 3 jeugdbeleidsmeetings.

Over heel 2018 zullen we € 3.315.000,00 kunnen besteden  aan Erasmus+:Youth in Action projecten én we verwachten in de herfst van 2018 nog meer middelen van het European Solidarity Corps. Als dat op tijd goedgekeurd wordt, is er op 4 oktober een eerste deadline van dat gloednieuwe programma, dat opnieuw extra mogelijkheden biedt aan projecten in de jeugdsector en daarbuiten.

Na de eerste deadline financierde JINT al 57 projecten voor een totale subsidie van €1,4 miljoen. Meer dan de helft daarvan  (€762.000) gaat naar  groepsuitwisselingen, die vooral deze zomer de kans geven aan organisaties en jongeren om hun horizon te verruimen samen met andere Europese jongeren. Spijtig genoeg moesten we ook 24 groepsuitwisselingsprojecten teleurstellen : het Erasmus+ budget was onvoldoende voor de vele aanvragen én we willen ook nog wat subsidies overhouden voor de volgende deadlines.

Heb je zelf ook ideeën om ook internationaal te gaan, kom dan naar onze info- en vormingsdag op 24 mei of 6 september. De volgende deadline is 4 oktober. Wil je weten hoeveel subsidies er voor die deadline beschikbaar zijn, check dan vanaf midden juli de Youth in Action website.

De komende maanden zal er nog heel wat bewegen in de Europese jongerenprogramma’s. Zo wordt er naast het Europese Solidarity Corps een nieuwe Europese Jeugdstrategie voorbereid. Tegelijk wordt al gekeken naar de periode na 2020. Volg al het nieuws op de JINT website