European Youth Week 2019

30/04/2019

Van 29 april tot 5 mei vindt de European Youth Week plaats met evenementen voor jongeren georganiseerd over heel Europa. Voor deze editie is het thema 'Democratie en ik'. 

De European Youth Week, die om de twee jaar plaatsvindt, promoot jeugdwerk via allerlei evenementen in de landen die deelnemen aan het Erasmus+ programma. Voor een evenement bij jou in de buurt kijk je best eens naar deze kaart.

Op maandag 29 april en dinsdag 30 april is er ook een internationaal evenement in het Europees Parlement in Brussel, waaraan jongeren, jeugdorganisaties en beleidsmakers deelnemen.

Omdat het 9 mei Dag van Europa is laten wij de European Youth Week in Vlaanderen net dat ietsje langer duren: op woensdag 8 mei kan je vanaf 18u terecht in Brussel op de campus VUB de ESPLANADE, Aula D.0.03. Daar moet je zijn voor Debattle Europa! Op 26 mei trekken we met z’n allen naar de stembus, niet alleen voor de Vlaamse en federale verkiezingen, maar ook voor de Europese verkiezingen. Schuif mee met aan tafel, debatteer met kopstukken van de verschillende partijen en stem over hun voorstellen. Vergeet je zeker niet in te schrijven!