Youthpass voor het European Solidarity Corps

11/06/2019

Hoera! Sinds 28 mei is Youthpass nu ook beschikbaar voor deelnemers van European Solidarity Corps projecten.

Tijdens een European Solidarity Corps project leren de deelnemers heel wat nieuwe dingen: omgaan met andere culturen, een andere taal, in een ander land leven, creatief met problemen omgaan,… Ze ontwikkelen zich op persoonlijk vlak en krijgen ook leerkansen voor hun toekomstige carrière.

Waarom Youthpass?

Youthpass helpt de deelnemers om tijdens het project stil te staan bij hun leerproces en zich bewust te worden van de leerresultaten die ze bereiken. Zo krijgt hun zelfvertrouwen een boost en kunnen ze de meerwaarde van het project gemakkelijker toelichten aan anderen. Handig wanneer ze zich kandidaat stellen voor een job, vrijwilligerswerk, andere projecten, ...!

Binnen het Erasmus+: Youth in Action programma wordt Youthpass al gebruikt. Het Youthpass-certificaat voor het European Solidarity Corps is een compacter document dan dat voor Erasmus+, met een sterke nadruk op de competentieontwikkeling van de deelnemer.

Hoewel het wordt aanbevolen om Youthpass vanaf het begin en gedurende het hele project te gebruiken, zijn de certificaten ook beschikbaar voor de deelnemers van projecten waarvan de activiteiten al zijn voltooid.

Meer informatie