Ga voor vrijwilligersprojecten voor iedereen

Deadline: 27-03-2023


Wist je dat je financiële steun kan krijgen voor vrijwilligersprojecten voor jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie? Kom in deze beginnerscursus ontdekken hoe je vrijwilligersactiviteiten kan organiseren voor inclusie in het European Solidarity Corps.

Een vrijwilligersproject kan een life-changing opportunity zijn voor de kansarme jongeren waarmee je werkt, zoals jongeren uit minderheidsgroepen, met sociaal-economische moeilijkheden, gediscrimineerde groepen, in moeilijke situaties, met beperkte kansen, geografische achterstand, gezondheidsproblemen, beperkingen ...

Wat mag je verwachten?

  • Ontdek de financieringsmogelijkheden van het European Solidarity Corps en specifieke inclusiesteun.
  • Leer stap voor stap een vrijwilligersproject opzetten: uitzenden of ontvangen, individueel of in groep, internationaal of in eigen land.
  • Laat je inspireren door lokale voorbeelden en je mededeelnemers.

Aan het einde van de cursus ben je klaar om een vrijwilligersproject met/door/voor jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie in jouw organisatie te organiseren.

Voor wie?

Deze training is voor nieuwkomers bij het European Solidarity Corps (bv. jeugdwerkers, maatschappelijk werkers...) die rechtstreeks werken met jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie (bv. met sociale, economische, educatieve, geografische, culturele, gezondheids- en disability uitdagingen).

Als je nog nooit vrijwilligersactiviteiten hebt georganiseerd in het European Solidarity Corps met jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie en je wil weten wat er mogelijk is, dan is deze cursus iets voor jou.