Info- en vormingsdag: Europese subsidiemogelijkheden en impactvolle projecten i.s.m. mu-zee-um

Deadline: 7-10-2024


Op dinsdag 8 oktober komen we samen bij mu-zee-um in Oostende voor een nieuwe info- en vormingsdag. De infosessie Europese subsidiemogelijkheden behandelt subsidiemogelijkheden voor lokale en internationale projecten en wordt gevolgd door een netwerklunch. We sluiten af met een vorming over impactvolle projecten. Deze dag is in samenwerking met en gaat door bij mu-zee-um (Edith Cavellstraat 10B, 8400 Oostende).

Infosessie: Europese subsidiemogelijkheden

In de voormiddag krijg je een algemeen overzicht van alle subsidiemogelijkheden binnen de Europese programma’s Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps: van vrijwilligers ontvangen tot study visits in het buitenland en lokale solidariteitsprojecten. Mu-zee-um deelt tijdens de sessie haar eigen ervaring binnen deze programma’s, deze organisatie voerde immers al heel wat projecten uit. 

Netwerklunch

Tijdens de middag wordt er een lunch voorzien en is er tijd om elkaar te leren kennen en vragen te stellen aan de JINT-medewerkers. Heb je al een idee voor een project? Dan is dit het ideale moment om te pitchen bij een JINT-medewerker. We denken graag mee na! 

Vorming: impactvolle projecten

Na de middag vindt de vorming rond impactvolle projecten plaats. We gaan actief aan de slag rond het opzetten van mobiliteiten van jeugdwerkers en (kleinschalige) partnerschappen. Essentieel binnen deze subsidiemogelijkheden is de impact van je project op het jeugdwerk. Tijdens deze vorming neemt een trainer je mee in wat impact precies is en hoe je impactvolle projecten kan creëren. mu-zee-um heeft al heel wat ervaring in dit soort internationale projecten en deelt haar good practices.

Overtuigd?

De infosessie en lunch zijn gratis, voor de vorming vragen we €5 (ter plaatse via Payconiq). Vormt dit een drempel? Geef ons een seintje! Inschrijven is noodzakelijk. Je kan je inschrijven voor:

  • 9u45: inloop
  • 10-12u30: infosessie
  • 12u30-13u30: netwerklunch
  • 13u30-16u30: vorming

(uren onder voorbehoud)

Voor wie?

  • jeugd- en jongerenwerkers
  • beleidsmakers en coördinatoren
  • beroepskrachten en vrijwilligers
  • jongeren zelf: al wie met zijn organisatie of groep eens ‘vreemd’ wil gaan

We vinden het bij JINT belangrijk dat iedereen volwaardig kan deelnemen aan onze activiteiten. Zit je met vragen of zorgen rond deze vorming, bv. over reizen, taal of toegankelijkheid? Via het inschrijvingsformulier kan je ze doorgeven of projecten [at] jint.be (contacteer ons rechtstreeks)