Info- en vormingsdag: kwaliteit en participatie

Deadline: 14-12-2020


Plan je een internationaal project met je organisatie?

Zoek je nog centen of wil je de mogelijkheden van Erasmus+: Youth in Action en het European Solidarity Corps leren kennen?
Wil je meer weten over kwaliteit en participatie? 

Kom op donderdag 15 december naar onze info- en vormingsdag tussen 10.15u en 18u.

  • Verken de mogelijkheden van Erasmus+: Youth in Action en het European Solidarity Corps, de centen die je kan aanvragen en krijg een pak info en tips, op maat van jouw project.
  • Maak kennis met de ondersteuning die JINT jouw project en organisatie of groep kan bieden.
  • Je krijgt de keuze tussen twee interactieve vormingssessies: een sessie rond kwaliteit of een sessie rond participatie.
  • Wie wenst kan langskomen bij een stafmedewerker voor individuele feedback op z’n project(idee).

Deelnemen aan een vormingssessie kost €5. Deelname aan de andere delen van de info- en vormingsdag is gratis. 


Op het programma

10.15u - 12.30u

Infomoment: Erasmus+: Youth in Action & European Solidarity Corps

Uitgebreide kennismaking met de verschillende mogelijkheden en subsidies voor jouw organisatie.

12.30u - 13.30u

Broodjeslunch en info over JINT

Loop tijdens de broodjeslunch langs bij een JINT-stafmedewerker in de infohoek en maak kennis met wat JINT voor jouw organisatie of groep nog allemaal kan betekenen.

13.30u - 15.45u

Vormingssessies

1. Kwaliteit

In de vormingssessie rond kwaliteit focussen we op wat kwaliteit betekent in een vrijwilligersproject en wat een project kwalitatief maakt. Hoe bereid je alles goed voor? Hoe pak je de ondersteuning van je vrijwilliger(sgroep) aan? Hoe ga je om met conflicten en intercultureel leren? En wat met de partnerorganisaties in zend- of gastland? Je leert hier van elkaar en van reflecteert onder begeleiding van onze trainer.

Deze sessie komt in aanmerking voor de jaarlijkse verplichte vorming van organisaties met een Quality label.

2. Participatie

Youth participation activities is een nieuwe actie binnen het nieuwe Erasmus-programma dat van start gaat in 2021. Deze actie benadrukt het belang van participatie. Binnen deze vorming focussen we hier verder op en nemen ook het belang van participatie bij jongerenactiviteiten onder de loep. Je leert tijdens de sessie bij over het concept 'jongerenparticipatie'. Met concrete voorbeelden tonen we aan hoe je jongeren beter kan betrekken in de verschillende fasen van een project.

Tussen 

13.30u - 18.00u

Met al je vragen over je internationaal project(idee) kan je live bij JINT-medewerkers terecht voor een persoonlijk overleg en feedback.

Tijdens je inschrijving kan je aangeven rond welk uur je een afspraak wenst. Enkele dagen voor de infodag krijg je een bevestiging van het uur van je afspraak.

Opgelet! Ben je een nieuwe indiener of wil je een aanvraag indienen voor een actie waarvoor je nog niet eerder indiende? Dan is het verplicht om eerst de infosessie te volgen vóór je persoonlijk overleg.


Inschrijven

Inschrijven is noodzakelijk en kan voor een deel van het programma of voor de volledige dag. Inschrijven kan uitsluitend online via de inschrijfpagina.

 

Schrijf je in

Praktisch

Alle info is gratis. Deelnemen aan een vormingssessie kost €5.
Locatie: JINT vzw, Grétrystraat 26, 1000 Brussel

Interessant voor:

jeugd- en jongerenwerkers, beleidsmakers en coördinatoren, beroepskrachten en vrijwilligers, jongeren zelf: al wie met zijn organisatie of groep eens ‘vreemd’ wil gaan; de klemtoon ligt op projecten in Europa en de Europese buurregio’s

Contact

Heb je vragen? Contacteer barbara.cleynen [at] jint.be" target="_blank">Barbara van JINT, of bel even op 02 209 07 20.