Info- en vormingsdag voor internationale jeugdprojecten

wat:
van:
tot:
waar:
organisatie:
Kalender, Informatie, Vorming
12/12/2019, 10.15
12/12/2019, 18.00
JINT, Grétrystraat 26, Brussel
JINT

Plan je een internationaal project met je organisatie?
Zoek je nog centen, of wil je de mogelijkheden van Erasmus+: Youth in Action en het European Solidarity Corps leren kennen?
Wil je meer weten over kwaliteitsvol vrijwilligerswerk in het European Solidarity Corps of sexuele oriëntatie, gender identiteit en expressie

Kom op donderdag 12 december naar onze info- en vormingsdag tussen 10.15u en 18u.

  • Verken de mogelijkheden van Youth in Action en het European Solidarity Corps, de centen die je kan aanvragen en krijg een pak info en tips, op maat van jouw project.
  • Maak kennis met de ondersteuning die JINT jouw project en organisatie of groep nog meer te bieden heeft.
  • Je krijgt de keuze tussen twee interactieve vormingssessies: een sessie rond kwaliteitsvol vrijwilligerswerk in het European Solidarity Corps, of een inspiratiesessie over sexuele oriëntatie, gender identiteit en expressie.
  • Wie wenst kan langskomen bij een stafmedewerker voor individuele feedback op z’n project(idee).
     

OP HET PROGRAMMA:

10.15 - 12.30u    Infomoment: Youth in Action & European Solidarity Corps

Uitgebreide kennismaking met de verschillende mogelijkheden en subsidies voor jouw organisatie.

12.30 - 13.30u         Broodjeslunch en info over JINT

Loop tijdens de broodjeslunch langs bij een JINT stafmedewerker in de infohoek en maak kennis met wat JINT voor jouw organisatie of groep nog allemaal kan betekenen.

13.30 - 15.45u          Vormingssessies

Kwaliteitsvol vrijwilligerswerk in het European Solidarity Corps

Heb je al een Quality label maar wil je de kwaliteit van je vrijwilligersprojecten graag nog verbeteren en blijven bijleren?

Of heb je nog geen Quality label maar wil je er graag een aanvragen? Kom alles te weten komen over wat zo’n Quality label is, hoe je het behaalt én hoe andere organisaties ermee omgaan.

Wat mag je van deze sessie verwachten?

  • Je krijgt inzicht in de verschillende aspecten van een vrijwilligersproject die invloed hebben op de kwaliteit van het project (het vrijwilligerswerk, mentoring, Youthpass-proces, integratie in de lokale gemeenschap …);
  • je krijgt tips en tricks om de kwaliteit van die aspecten en dus van je project te verhogen;
  • je krijgt de kans om onderling ervaringen uit te wisselen met andere organisaties die vrijwilligers in huis halen of uitzenden;
  • we gaan in op de specifieke noden van jouw organisatie.

Deze sessie is een van de jaarlijks verplichte vormingen waar Quality labelorganisaties aan kunnen deelnemen om de kwaliteit van hun vrijwilligersprojecten te blijven garanderen.

SowieSOGIE: Inspiratiesessie seksuele oriëntatie, genderidentiteit en -expressie

Kom jij tijdens je werk met jongeren in aanraking met (vragen over) seksuele oriëntatie of genderidentiteit en -expressie (kortweg SOGIE)? Ontdek je graag welke mogelijkheden Erasmus+ Youth in Action en European Solidarity Corps kunnen bieden voor jouw organisatie en voor jou als jeugdwerker? Dan is deze inspiratiesessie écht iets voor jou!

Maak kennis met de Europese subsidieprogramma’s en de meerwaarde die ze voor jouw organisatie kunnen betekenen. Enkele jongerenwerkers met praktijkervaring nemen zelf het woord. Tot slot krijg je een overzicht van het proces om een aanvraag in te dienen en extra mogelijkheden en ondersteuning die wij jou en je groep bieden om je project op de rails te zetten.

Wist je dat we in 2020 met een groep Vlaamse jeugdwerkers rond dit thema elders in Europa op studiebezoek gaan? Ook daarover kom je meer te weten op deze inspiratiesessie.

tussen 13.30u en 18u         Persoonlijk overleg  (enkel op afspraak)

Met al je vragen over je internationaal project(idee) kan je live bij JINT medewerkers terecht voor een persoonlijk overleg en feedback.

Tijdens je inschrijving kan je aangeven rond welk uur je een afspraak wenst. Enkele dagen voor de infodag krijg je een bevestiging van het uur van je afspraak.

Opgelet! Ben je een nieuwe indiener of wil je een aanvraag indienen voor een actie waarvoor je nog niet eerder indiende? Dan is het verplicht om eerst de infosessie te volgen vóór je persoonlijk overleg.

 


INSCHRIJVEN

Inschrijven is noodzakelijk en kan voor een deel van het programma of voor de volledige dag. Inschrijven kan uitsluitend online via de inschrijfpagina.
 


PRAKTISCH

Alle info is gratis. Deelnemen aan de vormingssessie kost €5.
Locatie: JINT vzw, Grétrystraat 26, 1000 Brussel.


Voor

Jeugd- en jongerenwerkers, beleidsmakers en coördinatoren, beroepskrachten en vrijwilligers, jongeren zelf: al wie met zijn organisatie of groep eens ‘vreemd’ wil gaan. De klemtoon ligt op projecten in Europa en de Europese buurregio’s.

Meer weten?

deadline
prijs:
contact:

11/12/2019
€5 voor de vorming, info is gratis
Barbara Cleynen - Barbara.Cleynen@jint.be
JINT
Gretystraat 26 te Brussel
tel. 02/209.07.20

Kalender