Bel'J

Bel'J is een gezamenlijke financiering en realisatie van de Duitstalige, Franse en Vlaamse Gemeenschap. JINT coördineert dit subsidieprogramma in Vlaanderen.


Het Bel’J-programma werd in 2009 opgericht en geeft jongeren tussen 12 en 30 jaar de mogelijkheid om jongeren uit de andere Belgische gemeenschappen te ontmoeten. Het programma is geboren vanuit de idee dat je enkel door echte en langdurige contacten de manier van leven van anderen kan ontdekken, met al hun gelijkenissen en verschillen.

Stap dus eens over de taalgrens en ontdek de andere gemeenschappen in België!


Ontdek de mogelijkheden

Vrijwilligerswerk geeft aan jongeren de mogelijkheid om zich alleen, met 2 of 3 gedurende 10 dagen tot 3 maanden als vrijwilliger in een organisatie uit de andere gemeenschap te engageren. Zo kunnen ze de werking van de organisatie leren kennen of er zelf een creatief project lanceren.

Meer info over Vrijwilligerswerk vind je op de Bel'J-website

Bekijk ook de sessie over individuele jongerenprojecten van onze online infodag op 14/04/2020. Of neem een kijkje op ons YouTube-kanaal

 

Groepen van 8 tot 60 jongeren uit de drie gemeenschappen kunnen 5 tot 15 dagen samen leven en samen dingen ondernemen. Zo maken ze kennis met het dagelijkse leven van de andere gemeenschappen. En het geeft hen de kans om een andere cultuur te leren kennen en misschien duurzame banden aan te knopen met jongeren uit Wallonië of de Duitstalige Gemeenschap.

Meer info over Groepsuitwisselingen vind je op de Bel'J-website

Bekijk ook de sessie over groepsprojecten van onze online infodag op 14/04/2020. Of neem een kijkje op ons YouTube-kanaal

 

Met een mobiliteit van jeugdwerkersproject kan je bij leren van het jeugdwerk in de andere gemeenschappen, bijvoorbeeld door jobshadowing en samenwerkingsprojecten voor jeugdwerkorganisaties.

Meer info over Mobiliteit van jeugdwerkers vind je op de Bel'J-website

Bekijk ook de sessie over projecten voor jeugdwerkers van onze online infodag op 14/04/2020. Of neem een kijkje op ons YouTube-kanaal

 

Lees meer over de mogelijkheden op de Bel’J website of contacteer ons.

Zij gingen je voor:

  • JES Gent vertrok met 75 jonge nieuwkomers en 30 vrijwilligers voor een fietsvierdaagse doorheen Vlaanderen en Brussel
  • Habbekrats trok voor hun project De Maasroute met Vlaamse en Waalse jongeren uit kansengroepen en jonge nieuwkomers naar de Maas.
  • Habbekrats verkende ook met 30 jongeren en tien begeleiders de grenzen van ons land tijdens hun groepsuitwisseling Grenzenloos. 

Op zoek naar het juiste logo?

Maak je dankzij Bel'J jouw project waar? Dan ben je ook verplicht dit programma in alle communicatie over je project te vermelden. Lees alles over logo's en communicatie.