European Solidarity Corps

JINT is het Nationaal Agentschap voor het European Solidarity Corps in Vlaanderen.

We zetten je op weg om een project uit te werken en je kan bij ons hiervoor subsidies aanvragen, werken rond kwaliteit van je project én vorming volgen.


Het European Solidarity Corps zet in op projecten rond solidariteit door en voor jongeren in Europa. Met subsidies en ondersteuning neem je zo een vrijwilliger, stagiair of werknemer in je organisatie op, of help je jongeren hun eigen project opzetten.

De mogelijkheden:

Haal een vrijwilliger uit een ander land in huis of laat een Vlaamse jongere elders vrijwilligerservaring opdoen.

Meer info over Vrijwilligerswerk vind je op de European Solidarity Corps-website

Bekijk ook de sessie over individuele jongerenprojecten van onze online infodag op 14/04/2020. Of neem een kijkje op ons YouTube-kanaal

 

Draag je solidariteitssteentje bij door jongeren samen vrijwilligerswerk te laten doen. Van teamwork gesproken!

Meer info over Vrijwilligersteams vind je op de European Solidarity Corps-website

Bekijk ook de sessie over groepsprojecten van onze online infodag op 14/04/2020. Of neem een kijkje op ons YouTube-kanaal

 

Willen de jongeren in je organisatie werk maken van een betere buurt, stad of regio? Moedig hen aan en ondersteun hen om een vernieuwend project op te zetten met een sterke lokale impact.

Meer info over Solidariteitsprojecten vind je op de European Solidarity Corps-website

Bekijk ook de sessie over groepsprojecten van onze online infodag op 14/04/2020. Of neem een kijkje op ons YouTube-kanaal

 

Lees er meer over op onze European Solidarity Corps-website of contacteer ons.

Zij gingen je voor:

Meer inspiratie nodig?

Verdiep je in de betekenis van solidariteit en laat je inspireren door solidaire projecten in België in de 4e editie en themanummer van ons magazine SCOOP.

Ontdek hoe solidariteit in de praktijk gebracht wordt met ondersteuning van het European Solidarity Corps, aan de hand van een waaier aan praktijkvoorbeelden uit heel Europa: Showing Solidarity with ... Insights in good quality projects funded by the European Solidarity Corps Programme.

Of snuister tussen alle projecten van European Solidarity Corps.

Projects Platform

Op zoek naar het juiste logo?

Maak je dankzij het European Solidarity Corps jouw project waar? Dan ben je ook verplicht dit programma in alle communicatie over je project te vermelden. Hoe je dat best doet vind je op deze pagina: 

Naar de logo's