Erasmus+ Jeugd

JINT is het Nationaal Agentschap voor Erasmus+ Jeugd in Vlaanderen. 

Bij JINT kan je terecht met al je vragen rond dit programma, een subsidieaanvraag indienen, (internationale) vorming volgen, en zoveel meer. 


Het subsidieprogramma Erasmus+ is het EU programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport. Erasmus+ Jeugd is het jeugd-luik binnen Erasmus+. Via Erasmus+ Jeugd ondersteunt de Europese Unie internationale ontmoeting en uitwisseling voor en door jongeren en jeugdwerkers van jeugdorganisaties in de vrije tijd. 

De mogelijkheden:

Groepen jongeren uit verschillende landen ontmoeten elkaar rond een zelfgekozen thema. De jongeren werken zelf het programma mee uit. De rode draad: ideeën en ervaringen uitwisselen.

Meer info over Groepsuitwisselingen vind je hier.

Bekijk ook de sessie over groepsprojecten van onze online infodag op 31/03/2021. Of neem een kijkje op ons YouTube-kanaal

 

Deze activiteiten ondersteunen de professionele ontwikkeling van jeugdwerkers. Zowel beroepskrachten als vrijwilligers doen inspiratie op om de kwaliteit van hun projecten en organisatie te versterken.

Meer info over Mobiliteit van jeugdwerkers vind je hier.

Bekijk ook de sessie over projecten voor jeugdwerkers van onze online infodag op 31/03/2021. Of neem een kijkje op ons YouTube-kanaal

 

Groepjes jongeren, vanuit een organisatie of een losse informele groep, werken samen aan een participatief (inter)nationaal project rond democratie en Europees burgerschap. De jongeren bedenken het project en voeren het zelf uit. 

Meer info over Participatieprojecten vind je hier.

Bekijk ook de sessie over groepsprojecten van onze online infodag op 31/03/2021. Of neem een kijkje op ons YouTube-kanaal

Werk samen met jeugdorganisaties uit een of meerdere andere landen rond een gemeenschappelijk thema. Jullie versterken elkaar en bouwen een internationaal netwerk uit.

Meer info over Kleinschalig Jeugdpartnerschap vind je hier.

Bekijk ook eens de sessie over groepsprojecten of die over projecten voor jeugdwerkers van onze online infodag op 31/03/2021 op ons YouTube-kanaal

Werk nauw samen met partners uit 2 of meerdere landen. Het resultaat van dat langdurige partnerschap kan allerlei vormen aannemen: een nieuwe methodiek, een app, een publicatie ...

Meer info over Jeugdpartnerschap: innovatie vind je hier.

Bekijk ook de sessie over projecten voor jeugdwerkers van onze online infodag op 31/03/2021. Of neem een kijkje op ons YouTube-kanaal

Heb je al wat ervaring in het jeugdwerk en wil je Erasmus+-activiteiten op langere termijn strategisch inbedden in je organisatie? Dan kan je via een Erasmus+-accreditatie toegang krijgen tot een vereenvoudigde subsidieaanvraag.

Meer info over Accreditaties vind je hier.

Neem voor je aan deze aanvraag begint eerst altijd contact op met JINT.

18-jarige jongeren ontdekken zelfstandig of in groep de wondere wereld van Europa. Ze stippelen hun eigen route uit en reizen tot een maand lang gratis met een treinticket van DiscoverEU.

Meer info over DiscoverEU vind je op: DiscoverEU - Erasmus+.

Neem zeker een kijkje op de officiële website voor inspirerende verhalen!

Lees meer over de mogelijkheden op de website van Erasmus+ Jeugd of contacteer ons.

Op zoek naar het juiste logo?

Maak je dankzij Erasmus+ jouw project waar? Dan ben je ook verplicht dit programma in alle communicatie over je project te vermelden. Hoe je dat best doet vind je op deze pagina: 

Naar de logo's

Zij gingen je voor:

  • BOAS vzw met de groepsuitwisseling tussen jonge Belgische en Franse zwemmers.
  • City Pirates en CHANGEMAKERz verwelkomden geëngageerde jeugdwerkers voor hun project Games 4 Change.
  • Vormingscentrum Destelheide zwaaide de deuren open voor een artistieke groepsuitwisseling met jongeren uit Frankrijk, Servië, Griekenland en België.

Meer inspiratie?

Snuister tussen alle projecten van Erasmus+ Jeugd.