JINT als Nationaal Agentschap

JINT is het Nationaal Agentschap voor de uitvoering van de Europese subsidieprogramma’s Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps in Vlaanderen. Daarnaast is JINT in Vlaanderen verantwoordelijk voor de uitvoering van het Belgische subsidieprogramma Bel’J.


Onze medewerkers informeren jongeren en medewerkers van jeugdorganisaties over de mogelijkheden binnen deze programma’s. Ze ondersteunen initiatiefnemers en indieners via vorming en ervaringsuitwisseling, en begeleiden hen bij het indienen van een subsidieaanvraag. 

Ontdek de mogelijkheden binnen de Europese jeugdprogramma's Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps. Of trek binnen België de taalgrens over met Bel'J. Laat je inspireren door onze verhalen over wat jeugdwerkers en jongeren verwezenlijkt hebben dankzij deze programma's. 

Vind je niet meteen wat je zoekt? Check onze subsidie-pagina of onze ondersteuning voor je project. Of vraag het aan onze medewerkers

Elk van deze subsidieprogramma's heeft specifieke deadlines om je aanvraag in te dienen. Neem daarom zeker een kijkje op onze deadline-pagina zodat je op tijd begint aan de voorbereidingen? 

Het laatste nieuws over de subsidieprogramma's en meer vind je op onze nieuwspagina. Op onze kalender vind je een overzicht van zowel nationale als internationale vormingen in de komende weken en maanden. 

Wat betreft internationaal jeugdwerk is JINT ook een kenniscentrum. JINT is betrokken in onderzoek dat internationaal jeugdwerk monitort en analyseert, en neemt ook een actieve rol op in het verzamelen van praktijkgerichte kennis. Die kennis delen we met veel plezier! Dompel je onder in onze thematische publicaties of lees ons halfjaarlijks magazine SCOOP.

Maak je dankzij een van onze subsidieprogramma's jouw project waar? Dan ben je ook verplicht dit programma in alle communicatie over je project te vermelden, bijvoorbeeld door het juiste logo te gebruiken. Ga daarvoor naar onze logo-pagina