De tool om jouw project te creëren

Ga jij voor een internationale groepsuitwisseling, een lokaal of internationaal participatieproject of een lokaal solidariteitsproject? Dan ben je hier aan het juiste adres! Met het boekje 'Don't call it a dream, call it a plan' maak je van je idee een concreet project.

I have a dream...

Download het boekje
Je hebt een droom en wil die realiseren via een project. Maar je weet niet goed hoe je er concreet aan begint. De ideeën en vragen tollen rond in je hoofd.

Een project ontstaat niet achter de computer of door een subsidiedossier in te vullen. Probeer daarom eerst een denkoefening te maken. Neem er je tijd voor. Je zal merken dat het subsidiedossier schrijven daarna een stuk makkelijker wordt.

Dit stappenplan brengt wat orde in je ideeën. Het helpt je om je project concreet te plannen en nog straffer te maken. Als je alle stappen hebt doorlopen en de vragen hebt kunnen beantwoorden, heb je stilgestaan bij de belangrijkste elementen van je project. Je denkoefening kan op die manier een leidraad worden voor alle fases die nog volgen.

Welke stappen onderneem je?

  • Onderzoek je idee
  • Start met je subsidieaanvraag
  • Wat na goedkeuring van je project?
  • Aan de slag met je project
  • Maak het eindverslag
  • Hoe ziet de toekomst eruit?

Ontdek het projectenboekje

Doorblader het boekje 'Don't call it a dream, call it a plan' of download het.

Het boekje kan je ook gratis bestellen via het bestelformulier, zolang de voorraad strekt.

Welk project past?

De Europese subsidieprogramma’s bieden veel financiële mogelijkheden. Deze flowchart helpt je om te beslissen welke programma’s passen bij jouw plannen. Doe zelf de test!
 

JINT to the rescue

In elke fase van je project kan je bij JINT terecht. projecten [at] jint.be (Contacteer ons) om je projectidee te bespreken, feedback te vragen, info te krijgen of als je project dreigt vast te lopen.

Hou ook onze kalender in het oog voor infosessies en vormingen om jou op weg te helpen.