Partnerzoek

Een goed partnerschap is cruciaal voor elk internationaal project. Zoek partners met gemeenschappelijke belangen en investeer in een positieve werkrelatie. Maak de nodige afspraken over verantwoordelijkheden en taken.


De juiste partner(s)

  • Vind partnerorganisaties: Het is belangrijk om in zee te gaan met partners waarmee het professioneel en persoonlijk klikt.
  • Leer je partners kennen: internationaal samenwerken is boeiend, maar vaak ook uitdagend. In het belang van een vlotte samenwerking maak je best voldoende tijd om elkaar te leren kennen.
  • Werk goed samen met je partners: Een internationaal partnerschap opbouwen is een kunst. Beslis samen hoe je het project wil aanpakken en verdeel de taken in onderling overleg.

Voorbeelden hiervan vind je in de Q! App.  

Websites en tools om een partner te vinden

  • Otlas: de partnerzoek-website voor Erasmus+ Jeugdprojecten, al kan je deze website ook gebruiken als je zoekt naar een European Solidarity Corps-partner. Wil je een opzetten? Zet dan zelf je zoekertje online op de Otlas partnerzoek-website van SALTO. Je kan er ook gaan neuzen tussen de verschillende zoekertjes.
  • Gastorganisaties voor Europees Vrijwilligerswerk: In deze database vind je een overzicht van alle Europese organisaties die met Europese vrijwilligers werken via het European Solidarity Corps programma.
  • Eurodesk: Via het Eurodesk netwerk kan je informatiecentra voor jeugdmobiliteit in 35 landen contacteren. Je vindt ze ook verzameld op een handige kaart.

Op deze sites kan je zoekertjes van buitenlandse groepen bekijken, of er zelf een zoekertje online zetten:

Voor projecten met het Zuiden:

Neem deel aan een (internationale) vormings- of netwerkactiviteit. Je loopt er misschien gelijkgestemde organisaties tegen het lijf. In onze kalender vind je het meest recente aanbod.

Lees verder

Zoek je een partner voor een project binnen Erasmus+ Jeugd of het European Solidarity Corps? Check hun websites voor meer specifieke tips om een partner te vinden.