Promotie & disseminatie

Als je eenmaal met je project bent begonnen, zijn er verschillende manieren waarop je nieuws, updates en successen van je project kan delen. Disseminatie is een term die door de Europese Commissie in veel van haar documenten wordt gebruikt en die eenvoudigweg betekent: zoveel mogelijk verspreiden. Alle projecten worden aangemoedigd om jullie successen te delen/verspreiden; dit betekent dat zelfs nadat je project is afgelopen, de successen nog steeds een impact kunnen hebben in de toekomst.

 


Waarom moet je je project promoten en verspreiden?

Het belangrijkste doel is om de resultaten van het project bekend te maken en voor erkenning te zorgen. Het kan helpen je organisatie in de kijker te zetten, nieuwe mogelijkheden te creëren om het project uit te breiden en partnerschappen voor de toekomst te ontwikkelen. Als onderdeel van de rapportageverplichtingen zal je ook worden gevraagd deze verspreidingsactiviteiten te beschrijven, dus het is goed om hier aan het begin, tijdens en na afloop van je project aan te denken.

Hoe ga je te werk?

  • Op de website van je project/organisatie (vergeet het EU-logo niet!)
  • Sociale media (tag ons op Facebook, Instagram of LinkedIn
  • Publicaties en geprinte materialen (vergeet het EU-logo niet!)
  • Contacteer de pers 
  • Deel je verhaal met ons (en verschijn in onze Verhalen-rubriek

Neem zeker ook hier een kijkje: 

Gebruik het juiste logo

Dankzij een van de subsidieprogramma's die JINT beheert kan jij jouw project waarmaken. Je bent dan ook verplicht dit programma in alle communicatie over je project te vermelden. Alle logo's vind je hier.

Project Results Platform

De Project Results Platformen zijn de door de Europese Commissie ontwikkelde verspreidingsplatformen voor Erasmus+ en het European Solidarity Corps. Ze beiden een uitgebreid overzicht van projecten die in het kader van de respectievelijke programma's zijn gefinancierd en vestigen de aandacht op goede praktijken. Deze platformen kunnen een nuttig hulpmiddel zijn bij de verspreiding van de resultaten van je project en stellen de verschillende 'producten' en afgeleiden voor die het resultaat zijn van gefinancierde projecten.