SALTO

SALTO-YOUTH staat voor ‘Support, Advanced Learning and Training Opportunities’ (ondersteuning, leer- en vormingsmogelijkheden) binnen de EU-programma’s voor jeugd en jeugdwerk, namelijk Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps. SALTO-YOUTH is een netwerk van zeven Resource Centres die werken rond EU-prioriteiten op het vlak van jeugd en de samenwerking met de buurregio’s.


SALTO organiseert vormingen en contactactiviteiten voor organisaties en de Nationaal Agentschappen. Het ontwikkelt non-formele methodieken en tools voor jeugdwerkers en jeugdleiders. Het ondersteunt ook beleidsvorming in de domeinen van hun expertise.

Elk SALTO centre is gespecialiseerd in een bepaald thema of een specifieke buurtregio:

JINT en SALTO-YOUTH

Het SALTO Inclusion & Diversity Resource Centre is een onderdeel van JINT. Dit Resource Centre is gespecialiseerd in internationale projecten met jongeren uit kwetsbare en diverse groepen.

Werk je met jongeren die minder kansen hebben? Het SALTO Inclusion and Diversity Team ontwikkelde een pak informatie en publicaties. Ze zetten je op weg met praktische en meer inhoudelijke info, tips en methodieken om ook jouw doelgroep een buitenlandervaring te geven.

Een overzicht van alle vormingen, publicaties en infomateriaal vind je op de SALTO-YOUTH Inclusion and Diversity website.

Meer informatie

Op onze kalender vind je ook een groot aantal vormingen, zowel internationaal (via het SALTO netwerk) als nationaal, die je helpen je kennis en vaardigheden rond inclusie en diversiteit te verbeteren.

Neem ook zeker eens een kijkje naar de thematische ondersteuning rond inclusie en diversiteit op onze website.

Hulp nodig bij het opzetten van je internationale project met deze specifieke doelgroep? De Quality Mobility App of Q!App is een ideale digitale leidraad om samen met je partners een kwaliteitsvol project te creëren.