Erasmus+: Youth in Action

JINT is het Nationaal Agentschap voor Erasmus+: Youth in Action in Vlaanderen. 

Bij JINT kan je terecht met al je vragen rond dit programma, een subsidieaanvraag indienen, (internationale) vorming volgen, en zoveel meer. 


Het subsidieprogramma Erasmus+ is het EU programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport. Youth in Action is het jeugd-luik binnen Erasmus+. Via Youth in Action ondersteunt de Europese Unie internationale ontmoeting en uitwisseling voor en door jongeren en jeugdwerkers van jeugdorganisaties in de vrije tijd. 

De mogelijkheden:

Groepen jongeren uit verschillende landen ontmoeten elkaar rond een zelfgekozen thema. De jongeren werken zelf het programma mee uit. De rode draad: ideeën en ervaringen uitwisselen.

Meer info over Groepsuitwisselingen vind je op de Youth in Action-website

Bekijk ook de sessie over groepsprojecten van onze online infodag op 14/04/2020. Of neem een kijkje op ons YouTube-kanaal

 

Deze activiteiten ondersteunen de professionele ontwikkeling van jeugdwerkers. Zowel beroepskrachten als vrijwilligers doen inspiratie op om de kwaliteit van hun projecten en organisatie te versterken.

Meer info over Mobiliteit van jeugdwerkers vind je op de Youth in Action-website

Bekijk ook de sessie over projecten voor jeugdwerkers van onze online infodag op 14/04/2020. Of neem een kijkje op ons YouTube-kanaal

 

Groepjes jongeren, vanuit een organisatie of een losse informele groep, zetten samen een vernieuwend internationaal project op rond een gemeenschappelijk thema. De jongeren bedenken het project en voeren het zelf uit. Ze werken zowel in eigen land als op internationaal niveau activiteiten uit.

Meer info over Jongereninitiatieven vind je op de Youth in Action-website

Bekijk ook de sessie over groepsprojecten van onze online infodag op 14/04/2020. Of neem een kijkje op ons YouTube-kanaal

 

Een langdurige internationale strategische samenwerking met focus op ‘jeugd’ om organisaties of informele groepjes jongeren te versterken.
De belangrijkste doelstellingen zijn:
- het ontwikkelen en versterken van netwerken
- het versterken van de capaciteit om op transnationaal niveau actief te zijn
- het delen van ideeën, praktijken en methoden.

Meer info over Jeugdpartnerschap: praktijk delen vind je op de Youth in Action-website

Bekijk ook de sessie over projecten voor jeugdwerkers van onze online infodag op 14/04/2020. Of neem een kijkje op ons YouTube-kanaal

 

Een langdurige internationale strategische samenwerking met focus op ‘jeugd’ om organisaties te versterken. Het project ontwikkelt vernieuwende resultaten en engageert zich tot een intensieve verspreiding van bestaande en nieuw ontwikkelde producten.

Meer info over Jeugdpartnerschap: innovatie vind je op de Youth in Action-website

Bekijk ook de sessie over projecten voor jeugdwerkers van onze online infodag op 14/04/2020. Of neem een kijkje op ons YouTube-kanaal

Activiteiten die actieve participatie van jongeren bevorderen in het democratische leven en het debat aanmoedigen rond de thema’s en prioriteiten van de EU Jeugdstrategie.

Meer info over Jeugddialoog vind je op de Youth in Action-website

Bekijk ook de algemene sessie over de subsidieprogramma's van onze online infodag op 14/04/2020. Of neem een kijkje op ons YouTube-kanaal

 

Lees meer over de mogelijkheden op onze Erasmus+: Youth in Action website of contacteer ons.

Op zoek naar het juiste logo?

Maak je dankzij Erasmus+: Youth in Action jouw project waar? Dan ben je ook verplicht dit programma in alle communicatie over je project te vermelden. Hoe je dat best doet vind je op deze pagina: 

Naar de logo's

Zij gingen je voor:

  • BOAS vzw met de groepsuitwisseling tussen jonge Belgische en Franse zwemmers.
  • City Pirates en CHANGEMAKERz verwelkomden geëngageerde jeugdwerkers voor hun project Games 4 Change.
  • Vormingscentrum Destelheide zwaaide de deuren open voor een artistieke groepsuitwisseling met jongeren uit Frankrijk, Servië, Griekenland en België.