Go Strange

Je bent jong en wil naar het buitenland. Niet als toerist maar om er een andere cultuur te ontdekken, om nieuwe mensen te ontmoeten, om een taal te leren, vrijwilligerswerk te doen, te studeren of stage te lopen … Maar hoe pak je zoiets aan? Bij wie kan je terecht met die plannen? En wat kost dat?


Onder de noemer Go Strange wijst JINT jongeren de weg naar het buitenland en helpt ze een antwoord te vinden op al deze vragen. Jongeren vinden via Go Strange een waaier aan internationale uitwisselingsmogelijkheden, waaronder vrijwilligerswerk, groepsuitwisseling, inleefreis, stage, een taal leren, studeren en werken en vakantiejob.

Er zijn mogelijkheden voor jongeren die met een organisatie weg willen, maar ook voor jongeren die dat liever op eigen houtje doen. En ‘jongere’ zien we vrij breed: van 13 t.e.m. 30 jaar oud.

Daarnaast is er ook informatie over beurzen en subsidies en een hoop tips voor een buitenlands avontuur. Jongeren kunnen zich ook laten inspireren door de getuigenissen en ervaringen die we op de website van Go Strange verzameld hebben.  

Naar Go Strange

Meer informatie

Ben je op zoek naar meer informatie over paperassen? Dan kan je op de Kamiel-website terecht.

Met Go Strange zijn we lid van het Eurodesk netwerk. Dat netwerk brengt meer dan 1000 experten van over heel Europa samen die je kunnen helpen met jouw buitenlandavontuur. Zit je met een prangende vraag over je bestemming of buitenlandavontuur? Dan kan je dit netwerk contacteren via het European Youth Portal.

Ken je de Opportunity Finder van Eurodesk al?  Hier vind je een ruim overzicht van allerlei mogelijkheden: beurzen, vormingen, wedstrijden – noem maar op! Ze zijn verdeeld in 5 categorieën, namelijk leren, vrijwilligerswerk, internships, participatie en beurzen. Je kan zoeken op basis van je land en of je leeftijd. Waar wacht je nog op?