Info- en inspiratiedag i.s.m. De Wissel op 16 mei (geannuleerd)

Deadline: 15-05-2024


Op donderdag 16 mei vindt onze info-en inspiratiedag plaats in Leuven. De infosessie Europese behandelt subsidiemogelijkheden voor lokale en internationale projecten, wordt gevolgd door een netwerklunch en sluit af met een inspiratiesessie over DiscoverEU. Deze dag gaat door bij Jeugdcentrum Vleugel F (Brusselsestraat 61a, Leuven) en wordt georganiseerd in samenwerking met De Wissel. De Wissel heeft al jaren ervaring in internationale projecten via Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps.

Infosessie: Europese subsidiemogelijkheden voor lokale en internationale projecten

In de voormiddag starten we met een infosessie over de subsidiemogelijkheden binnen Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps. Kom luisteren naar wat deze subsidieprogramma's te bieden hebben: internationaal ontmoeten of lokaal solidair zijn, Europees of binnen België. Tijdens deze sessie krijg je alle nodige informatie mee én kan je je laten inspireren door voorbeelden van andere organisaties.

Netwerklunch

Onder de middag wordt een broodjeslunch voorzien. Dit is het ideale moment om te netwerken, mogelijke toekomstige partners te ontmoeten en good practices te delen. De medewerkers van JINT zijn tijdens de lunch aanwezig om het samen over jouw projectidee te hebben of eventuele vragen de beantwoorden.

Vorming en inspiratiesessie

De inspiratiesessie na de middag focust op DiscoverEU, een subsidiemogelijkheid binnen Erasmus+ Jeugd. Via DiscoverEU krijgen kwetsbare jongeren van 18 jaar de kans om met of zonder begeleiding Europa te ontdekken per trein. Werk jij in je organisatie met 18-jarige jongeren die drempels ervaren om dit soort reis alleen te maken? Dan is DiscoverEU misschien wel iets voor jou!

Tijdens de sessie geven we vanuit JINT alle informatie mee over deze actie. De Wissel diende recent zelf een project in en licht toe wat de drijfveren waren. Daarnaast delen we good practices van reizen die al plaatsvonden: Scum Studio’s, Habbekrats en Groep Intro deden bijvoorbeeld al heel wat ervaring op.

Overtuigd?

  • 9u30: inloop
  • 9u45-12u: infosessie
  • 12u-13u: netwerklunch
  • 13u-16u: inspiratiesessie

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. De plaatsen zijn beperkt dus wacht niet te lang. Het is ook mogelijk om enkel deel te nemen aan de voormiddag of de namiddag.
Deze dag gaat door bij Jeugdcentrum Vleugel F (Brusselsestraat 61a, Leuven).