06/02/2023

De 5 gouden tips van het projectenteam van JINT

Sta je op het punt om je project in te dienen? Of loop je even vast? Met deze 5 gouden tips van de medewerkers projectondersteuning & projectbeheer komt het zeker goed. Zo ben je helemaal klaar voor de komende deadline van 4 mei.


1. Geef de vragen al je aandacht

Sommige vragen bevatten meerdere onderdelen. Collega Barbara is er daarom van overtuigd dat je de vragen best heel aandachtig leest. “Antwoord vervolgens zo concreet mogelijk, volgens de realiteit van je eigen groep, organisatie, werking of partnerschap.”

2. Een 14-jarige als doelpubliek

Nog een tip van Barbara: “Ga ervan uit dat de lezer niets weet over jullie, dus wees volledig.” Collega Kevin vult volmondig aan: “Schrijf je aanvraag alsof je het schrijft voor een 14-jarige. Als die jouw aanvraag begrijpt, dan een assessor ook. Op die manier maak je de zaken concreet en voorkom je dat je gaat goochelen met grote begrippen.”

3. Schakel JINT in

Zit je even vast? “Wij zijn er voor jullie,” vertelt Kevin. “Gebruik de collega's van JINT om jou te ondersteunen of om je vragen op af te vuren. Tot twee weken voor de deadline kan je feedback vragen op jouw project.”

4. Diep in- en uitademen

Doen de webforms moeilijk of zit je in de knoop met het invullen van je budget? “Bel of projecten [at] jint.be (mail naar JINT) voor hulp. Diep in- en uitademen is ook belangrijk,” vult Barbara lachend aan.

5. The bigger picture

Zit je met een writer’s block? Collega Mauro benadrukt het belang van uitzoomen: “Probeer je in te beelden welke verandering je na afloop van je project wil bekomen bij je groep, organisatie of omgeving. Denk na wat je nodig hebt om die verandering mogelijk te maken en hoe dit project je daarbij kan helpen.”

Extra tip: de deadline is onverbiddelijk. Dus .... een dagje op voorhand indienen kan geen kwaad. Zit je met een (technisch) probleem? De collega’s van JINT staan voor je klaar.   

Succes!
 

Bekijk het overzicht van de deadlines