01/03/2022

Opnieuw naar het buitenland in 2022


Terwijl de pandemie stilaan op de achtergrond raakt, willen we de lente en zomer van 2022 gebruiken om volop in te zetten op Europese projecten en de kansen die ze bieden aan jongeren. Reizen over de grens mogen we al een hele tijd opnieuw (voorlopig steeds met het CST en de nodige formulieren). Sinds code oranje er is, kunnen ook weer alle groepsactiviteiten met en van jongeren doorgaan zonder al te veel belemmeringen (zij het steeds met de nodige voorzichtigheid). Nu kijken we ook uit naar het sein om in de komende weken misschien naar code geel over te schakelen. 

JINT biedt jou (dan ook) de nodige ondersteuning. Een reeks informatiemomenten helpen je op weg en de internationale vormingen voor jeugdwerkers komen weer op gang. Op 28 en 29 oktober 2022 hopen we je te verwelkomen in Mechelen voor het Go Strange-evenement, waar we jongeren warm maken om ook in de komende jaren internationale ontmoetingen een plaats te geven in hun plannen.

Heel wat enthousiastelingen gaven ook in 2019 en 2020 hun projectideeën vorm en kregen daarvoor een financiering van Erasmus+ of het European Solidarity Corps. Helaas, COVID-19 gooide roet in het eten. Meer dan 50 internationale uitwisselingen van jongeren en jeugdwerkers en meer dan 20 vrijwilligersprojecten van onze indieners belandden daardoor in de schuif, wachtend op betere tijden om ze in de praktijk om te zetten. Dat gaat al gauw over meer dan 2000 jongeren uit Vlaanderen en de partnerlanden in die projecten, die hun kans op internationale ontmoeting nog niet kregen. 

Werd jouw project goedgekeurd in 2019 of 2020? Voer dan je project liefst dit jaar nog uit, opdat je je toegekende subsidies niet verliest. Zo geef je een internationale boost aan alle deelnemers. 

Voor je op reis vertrekt blijft het natuurlijk belangrijk om je goed te informeren. Daarom raden we je aan een kijkje te nemen op deze websites: