12/02/2020

‘Powered by JINT’-projecten vallen in de prijzen!

JINT is op een heleboel vlakken actief. We vinden het dan ook fijn wanneer projecten die we financieel ondersteunen via de Europese programma’s of waar we mee onze schouders onder zetten in de prijzen vallen!

 

StreetSmart

Onlangs werd bekend dat Google €490.000 gaat investeren in StreetSmart, de tech spin-off van Mobile School. StreetSmart biedt een geïntegreerd digitaal platform aan.  Dit platform werd ontworpen voor jeugdwerkers en straathoekwerkers wereldwijd om hen te ondersteunen in hun werk met kwetsbare kinderen en jongeren. Het is het resultaat van een samenwerking ondersteund door Europees subsidieprogramma Erasmus+: Youth in Action via Key Action 2: Jeugdpartnerschappen rond Innovatie.

 

Navigate You(th)  

Op 7 februari mocht Pin vzw de prijs van de BNP Paribas Fortis Foundation in ontvangst nemen voor het Navigate You(th) project.

Navigate You(th) is een samenwerking van Tumult vzw en PIN vzw, met financiële ondersteuning van Erasmus+: Youth in Action. Binnen dit project gaan jonge vrijwillige duo's (één 'traditionele' Vlaming en één 'nieuwe' Vlaming) samen met jonge nieuwkomers op zoek naar hun plekje in het vrijetijdsaanbod. Pin vzw werd beloond met 25.000 euro. Daarnaast zullen medewerkers van BNP Paribas Fortis het project als vrijwilligers bijstaan.