25/05/2023

Evalueer de EU Jeugdstrategie 2019 – 2027

Ben je actief in een jeugddienst, als jeugdwerker of in een jeugdraad? Dan had je waarschijnlijk al te maken met het Europees jeugdbeleid. De Commissie evalueert momenteel de EU strategie voor jongeren en nodigt iedereen uit om te reageren. 


Het gaat specifiek over de tussentijdse evaluatie van de EU jeugdstrategie (periode 2019 – 2027). De EU jeugdstrategie ondersteunt samenwerking in jeugdzaken binnen de EU. Dat heeft een impact. Niet alleen op het Europees en lokaal jeugdbeleid, maar ook rechtstreeks op organisaties die met jongeren werken.

De drie thema’s van de jeugdstrategie zijn Engage, Connect en Empower. De prioriteiten zijn om jongeren aan te moedigen om deel te nemen aan het democratisch leven en om hun stem te laten horen. Daarnaast heeft de strategie als doel dat jongeren de nodige middelen hebben om te participeren in de samenleving.

Grijp de kans om je mening te delen over de EU jeugdstrategie en heb zo een invloed op de tussentijdse evaluatie. Reageer individueel of als organisatie en geef feedback op het EU jeugdbeleid. Je hebt tijd tot 2 augustus.

Vul de vragenlijst in