20/12/2023

Oproep: deel jouw sterk verhaal of neem deel aan de European Academy on Youth Work

Hoe kunnen we ons voorbereiden op toekomstig denken? Hoe kunnen we handelen, plannen en voorstellen voor een toekomst van jeugdwerk die we niet kennen? De derde European Academy on Youth Work (EAYW) zet deze vragen op de agenda. Deel jouw innovatieve voorbeelden met collega's uit het Europese jeugdwerk of neem zelf deel aan het event, duik in deze boeiende vragen en leer een boel bij.

De derde European Academy on Youth Work gaat door van 14 tot 17 mei 2024 in Kranjska Gora in Slovenië.


Het derde EAYW-evenement bouwt verder op de succesvolle eerste twee edities van 2019 en 2022 in Slovenië. Toen kwamen er telkens zo'n 170 professionals uit de praktijk van het jeugdwerk, onderzoek en beleid samen, waaronder instellingen die jeugdwerk op verschillende niveaus ondersteunen.

De specifieke doelstellingen van dit event zijn het ondersteunen van kennisopbouw, peer learning en netwerken om: 

  • Gezamenlijk opkomende trends en toekomstige ontwikkelingen te verkennen en hun mogelijke impact op jeugdwerk te bespreken
  • Een verscheidenheid aan innovatieve praktijken, benaderingen en strategieën te presenteren en bevorderen
  • Netwerken en innovatief denken over de toekomst van jeugdwerk binnen de gemeenschap te stimuleren

Optie 1: Deel jouw inspirerende praktijk

We zijn op zoek naar voorbeelden van innovatieve praktijken, studies en beleidsmaatregelen die kwalitatieve en toekomstgerichte ontwikkelingen in het jeugdwerk en aanverwante vakgebieden ondersteunen, om te presenteren tijdens deze derde editie van de European Academy on Youth Work.

De bijdragen kunnen elk niveau van jeugdwerk behandelen, van lokaal tot internationaal en kunnen afkomstig zijn uit verschillende gebieden van jeugdwerk en aanverwante sectoren, waaronder praktijk, onderwijs en training, onderzoek en beleid.

Je krijgt er ook een vergoeding voor in de plaats. Heb je vanuit jouw praktijk, onderzoek of beleid kennis te delen? Dien je project in voor 31 januari.

Lees de oproep en ga ervoor

Optie 2: Neem zelf deel aan het event en leer bij

  • Volg workshops rond innovatieve praktijken (die geselecteerd werden na deze oproep)
  • Ga interessante discussies aan over belangrijke vragen rond innovatie, trends en ontwikkelingen rond de noden binnen het jeugdwerk
  • Bekijk de presentatie van het EAYW onderzoek: Futures of Youth Work - Potential Future Scenarios 
  • Netwerken en reflecteer over de toekomst van het jeugdwerk
  • Bouw zo je kennis en capaciteiten op in het jeugdwerkveld om te reageren op nieuwe noden en ontwikkelingen

Voor jeugdwerkers, jeugdbeleidsmakers en onderzoekers met een grote interesse om te leren over en bij te dragen aan nieuwe en innovatieve initiatieven en ontwikkelingen, om jeugdwerk of kaders voor jeugdwerk in hun eigen context verder te ontwikkelen.

Overtuigd? Dien je deelname in voor 31 januari 2024.

Stel je kandidaat

Bekijk de aftermovie van de vorige editie