Boskanter in De Morgen - Het European Solidarity Corps voor elke organisatie

21/06/2019

Boskanter is een non-profitorganisatie uit Brakel die mensen wil laten proeven van een ander leven door voldoeninggevende en duurzame keuzes aan te bieden. Ze hebben een zelfvoorzienende boerderij in Brakel waar de bewoners als gemeenschap samenleven. Zij behaalden het Quality Label via het European Solidarity Corps en ontvangen internationale vrijwilligers die helpen in hun werking. 

Boskanter beter leren kennen? Dat kan, want De Morgen schreef er onlangs een stukje over. 

 

 

"Vrijwilligers van over heel de wereld komen naar hier”, zegt Ine Debrabandere die samen met haar man het initiatief startte. “Wat men hier komt zoeken is voor iedereen anders: voor sommigen is het een kwestie van onafhankelijk zijn, voor anderen dan weer van engagement voor bijvoorbeeld het milieu. We willen deuren openen, opties verbreden en uitwegen tonen waar veel mensen het gevoel hebben dat ze vast zitten. We zijn vrijer, zodat we meer naar creatieve oplossingen kunnen zoeken. 

 

 

Die vrijheid is volgens Debrabandere belangrijk. “We hangen minder af van de klok”, gaat ze verder. “Naar de bioscoop of het theater gaan doen we bijvoorbeeld niet. We kunnen dat wel als we willen, maar omdat we meer voldoening halen uit de verbondenheid met de natuur en met elkaar hebben we dat soort ontspanning minder nodig. 

 

 

 

Wil je meer weten over internationale vrijwilligers in jouw organisatie?

Ga dan naar de website van het European Solidarity Corps