09/03/2020

Koninklijk bezoek voor Bel'J-project

Op 26 februari bezocht Koningin Paola het Museum Kunst & Geschiedenis in Brussel om Bel'J-project “Kuifje in België” van vzw Habbekrats te ontdekken. 

 


Kuifje in België

Dit Bel'J-project bracht jongeren samen uit de Vlaamse en Franse Gemeenschap met niet-begeleide minderjarige vluchtelingen uit conflictgebieden. Een hele week lang trokken ze samen langs enkele belangrijke bezienswaardigheden in ons land met Kuifje als gids. "Het verhaal gaat dat de beeldjes uit het Imaginair Museum van Kuifje zoek zijn geraakt door het duo Jansen & Janssen en die moeten de jongeren in gemengde groepjes terugvinden door samen opdrachten te vervullen. Een hele week lang strijden ze tijdens deze zoektocht tegen elkaar", zei Dries Boeye van Habbekrats.

Bel'J-groepsuitwisseling

Een groepsuitwisseling met Bel'J is een uitwisselingsproject tussen groepen jongeren uit 2 of 3 Belgische gemeenschappen, waarbij elkaar en elkaars cultuur leren kennen centraal staat.

Je werkt samen met een andere organisatie van over de taalgrens een interactief, leuk en intercultureel programma uit rond een bepaald thema. Dat programma voer je uit in 1 of meerdere van de gemeenschappen, op een vaste locatie of bijvoorbeeld als rondreis door België.

Koningin Paola

Naast Bel'J kreeg het project ook steun van de Stichting Koningin Paola. De stichting verleent steun aan organisaties die in België jongeren helpen te (re-)integreren in de maatschappij.